Javier Gil porta al següent ple una moció per a repudiar les agressions comeses cap a aquesta població i solidaritzar-se amb el poble armeni.


16 de novembre del 2020


El regidor i portaveu de Compromís per Mislata, Javier Gil, portarà al ple de novembre una moció per a mostrar solidaritat amb el poble armeni davant els criminals atacs que han patit per part de l’exèrcit d’Azerbaidjan, secundat i armat pel govern imperialista de la Turquia. Una situació on s’han violat els acords de alt el foc de 1994 i que van ficar en el
conflicte de la guerra, a l’Alt Karabakh, deixant a la regió d’Artsaj bombardejada ianiquilada totalment, població que estava habitada molt majoritàriament per població armènia des de fa segles.


Segons Gil, que s’ha reunit amb representants de l’associació Armènia Ararat de Mislata, per a conèixer de primera mà la situació, “hem considerat realitzar aquesta moció per a recollir el sentir de les persones armènies que viuen a Mislata i els seus desitjos perquè existisca un procés de diàleg, que reconega el dret del poble de decidir democràticament el seu futur”


Per tot això, Compromís proposa que l’Ajuntament condemne l’agressió d’Azerbaidjan cap a Armènia i que s’inste a la comunitat internacional a través de l’ONU a condemnar els atacs perpetuats cap a aquesta població, buscant solucions per la pau i dignitat d’un poble. Així la formació valencianista, subscriu les paraules d’Ararat Gukhasian, president
de l’associació, on assegura que “la guerra a Armènia és el Silenci d’Europa, l’alt al foc que s’ha signat recentment és una humiliació total per al nostre país, han de reconèixer el que han fet amb nostra poble i amb la nostra gent, que ara viu refugiada en altres ciutats perquè les seues llars, escoles, hospitals… ja no existeixen”


Finalment, Compromís proposa que es dignifique la unió de Mislata amb el poble armeni, segellada amb el Monolític en record i memòria de les víctimes del genocidi armeni creat per Dzhivan Mirzoyan, que es troba en l’Hort de Casa Sendra, institucionalitzant un acte cada 24 d’abril en solidaritat a aquest fet i per a reforçar l’amistat entre armenis i valencians.


“Estem segurs que hi haurà voluntat política dels grups per a demostrar solidaritat davant tan cruels fets, parlem de més de 90 mil persones, incloent 30 mil xiquets i xiquetes que no van a les escoles per aquesta guerra. Allí el Covid-19 també fa estralls, però no és el major dels problemes…”, conclou el portaveu Javier Gil.