Compromís per Mislata pretén que els pressupostos del 2021 siguen els més socials de la història, per això es vol aportar un vessant innovador a uns comptes que han de ser l’esforç de tot el col·lectiu

Mislata 30 d’octubre del 2020

Compromís per Mislata ha presentat al govern socialista una sèrie de propostes innovadores i socials que es fonamenten en la realitat del municipi; amb la finalitat de millorar la convivència i fer una Mislata més amable, més social, més inclusiva i per descomptat més sostenible. Una proposta responsable que sorgeix de les iniciatives recollides i treballades pel col·lectiu local i que tendeixen la mà a l’actual executiu, en una situació de clara emergència social.

“Compromís sempre ha tingut la intenció de sumar en positiu amb un govern que destaque el seu vessant més progressista. Considerem, ara més que mai, que cal fer una bona gestió dels recursos i això implica propostes imaginatives, responsables i que al mateix temps es puguen realitzar i redunden en el bé comú”, ha explicat el regidor de Compromís, Javier Gil.

Les aportacions de l’agrupació van dividides en els diferents sectors, amb l’objectiu final de generar una partida econòmica per a rescatar persones de la situació provocada per la Covid 19.

Així doncs, en l’àmbit de l’educació i d’acord amb les polítiques del Botànic, la formació valencianista ha elaborat una sèrie de propostes. Entre elles, està destinar una partida en els centres escolars per a la compra de Màscares Transparents Inclusives, amb l’objectiu de facilitar la comunicació, principalment de les persones amb necessitats educatives especials. En el mateix sentit, es vol plantejar com a objectiu la creació d’un projecte d’implantació de les noves tecnologies educatives (desing thikimg-future classromm lab), perquè l’aula bambolla siga una classe adaptada, digital, polivalent i amable, per als escolars i el personal docent.

També amb l’objectiu d’aprofitar recursos municipals que ara mateix estan abandonats, Compromís aposta per la creació d’un espai públic dedicat exclusivament per a xiquets i xiquetes de l’etapa infantil, en el Centre d’Investigació de l’Horta, vinculant el projecte amb el treball de les Escoles Infantils que actualment passen per una dura situació.

D’altra banda, una exigència implica complir amb els compromisos del Botànic en matèria de suport a les Famílies Monoparentals que en l’actualitat es troben invisibilitzades a Mislata.

En matèria econòmica, demandarem un augment de les ajudes al sector faller, als autònoms i al xicotet comerç, que ha patit exponencialment aquesta crisi i necessiten des de ja,  més suport de la seua institució més pròxima.

Pel que fa a polítiques mediambientals l’aposta de Compromís implica generar una borsa econòmica per a subvencionar a totes aquelles comunitats de veïns que requerisquen invertir en la instal·lació de plaques solars en les seues teulades, terrasses o terrats i en la rehabilitació de façanes, tractaments eficients. D’igual manera, el compromís significa continuar posant en valor el finançament per al Projecte de Mobilitat Sostenible de Mislata, ampliant la xarxa de carrils bicis per a circular amb seguretat i potenciar l’ús de la bicicleta a la Vila. També en aquest àmbit, aposten per la instal·lació d’estacions de qualitat de l’aire per a garantir el control de la salut de la població davant de la contaminació, com ja el van demanar en la seua Moció aprovada pel Ple el mes de gener del present any.

Finalment, instem a la rehabilitació del carrer Sant Antoni per a fer-la més amable al trànsit. El principal objectiu implica mitjançant finançament de projectes de mobilitat sostenible de la Unió Europea, afavorir que les persones de Mislata tinguen espais més moderns i lliures de contaminació de tota mena, en consonància amb els actuals paràmetres socials.

Amb aquest paquet de propostes, Compromís per Mislata proposa diàleg i negociació a  l’equip de govern amb l’objectiu que la població de Mislata veja reflectida aquestes propostes de reforma social i ajuda als diferents col·lectius que més el necessiten, en els pressupostos del 2021 que tindrà el seu debat i aprovació durant els pròxims mesos d’enguany.