Compromís demana a Ábalos un
projecte que millore la mobilitat de Xirivella, Alaquàs, Aldaia i Mislata

8 d’octubre 2020

Ahir, alts càrrecs vinculats a Compromís han visitat la confluència de les autovies A-3 i V-30, on el Ministeri de Foment té previst la ampliació de la connexió d’ambdues autovies amb l’avinguda del Cid de València.

Papi Robles, diputada de les Corts; Dolors Gimeno diputada de la Diputació de València; Giuseppe Grezzi, regidor de mobilitat de València, Ricard Barberà, portaveu Compromís de Xirivella, Lluis Albert, regidor d’Aldaia i Sílvia Maiques en representació de Compromís per Mislata, han consensuat propostes i millores que caldran incorporar al futur projecte, com garantir la mobilitat i seguretat dels vianants i dels vehicles sense motor.

La necessitat de millorar el transport públic dels pobles com Xirivella, Aldaia i Alaquàs, així com del barri de La Pau a Mislata, els ha traslladat a l’estació de tren de Xirivella, on han analitzat les possibilitats d’acurtar el trajecte i donar ús al pas inferior ja construït o a altres vials de tren existents, per connectar directament amb l’estació del Nord de València.

En plena pandèmia de Covid els veïns i veïnes d’aquests municipis han d’agafar autobusos plens de gom a gom, sense poder mantindre la distància de seguretat.

Silvia Maiques, representant de Compromís per Mislata, a més va assenyalar que el preocupa la protecció acústica i visual dels edificis dels habitatges de Vicentica la Serrana, que hem de cuidar i vigilar especialment perquè és el punt negre d’intervenció en aquest projecte.