Compromís per Mislata no vol que la situació de confinament servisca per a allunyar del sistema educatiu a les famílies amb menys recursos o més vulnerables davant la bretxa digital. Per això, demanem conéixer a l’Ajuntament de Mislata si s’han cobert totes les demandes emeses pels centres educatius amb les tauletes electròniques rebudes per part de la Conselleria d’Educació. Una vegada amb les dades a la mà, instem a que l’Ajuntament de Mislata cobrisca totes les demandes educatives en matèria de bretxa digital no cobertes al municipi, seguint les indicacions tècniques que marque la Conselleria d’Educació.

Javier Gil i Marín, portaveu de Compromís per Mislata, ha manifestat que “des de Conselleria s’està realitnzant una gran tasca per combatre la bretxa digital, però som els Ajuntaments els qui hem de donar l’últim pas, anar un poquet més enllà”. El regidor de Compromís ha defensat l’accessibilitat universal a l’educació de tot l’alumnat independentment dels recursos de les famílies “des de l’àmbit local hem de cobrir totes les sol·licituds existents en matèria de bretxa digital, hem de conéixer de primera mà, a través de les direccions dels centres educatius del municipi, si s’han cobert totes les demandes i prendre les mesures necessàries per a garantir l’accés inclusiu a l’educació i eliminar la bretxa digital”.

És per això que des de Compromís per Mislata es sol·licita una reunió telemàtica amb la direcció de tots els centres educatius del municipi, tècnics municipals corresponents, equip de govern i portaveus dels grups municipals del consistori, amb l’objectiu de garantir l’accesibilitat universal al dret a l’educació.