Compromís per Mislata tanca el curs amb un no del govern del PSOE de Bielsa a implementar mecanismes per controlar l’execució de les mocions aprovades al Ple de l’Ajuntament. Javier Gil, portaveu i regidor del grup municipal de Compromís per Mislata va proposar al Ple una moció per controlar l’estat d’execució de mocions i acords plenaris: “la transparència i l’eficiència han de ser dos dels pilars fonamentals en el funcionament dels Ajuntaments i per això es fa necessari posar en marxa un mecanisme per controlar l’execució de les mocions, ja que les mocions presentades pels partits de l’oposició s’aproven per ampla majoria “ha defensat Javier Gil.

El grup municipal de Compromís per Mislata ha manifestat que moltes de les mocions presentades no estan essent executades per part del govern del PSOE: “per exemple, encara tenim al nostre poble plaques franquistes, s’han aprovat diverses mocions en aquesta i en anteriors legislatures per llevar-les, però sempre hi ha una excusa per deixar-les. Ara amb este seguiment podrem tindre coneixement d’en quin punt es troben les consultes realitzades a les distintes administracions i saber quan podran ser retirades les plaques” ha argumentat Gil.

Aquesta proposta hi ha obtès els vots favorables de tota l’oposició. En canvi, el partit de Bielsa ha votat en contra al·legant que era una proposta presentada “a mala fe”, i que el control de l’estat d’execució de les mocions s’hauria de fer anualment i no mensualment com proposava Compromís per Mislata. Javier Gil ha explicat que: “controlar anualment l’estat d’execució de les mocions no és voler ser transparents ni rendir comptes a la ciutadania, tot indica que és una excusa més per a no aprovar la moció”.

Compromís per Mislata ha manifestat la seua voluntat de continuar presentant mocions i propostes que milloren la transparència i la qualitat de vida dels ciutadans: “per això és necessari apropar la política als ciutadans, i la transparència és un dels millors instruments per a fer-ho possible”.

L’Escola oficial d’idiomes a Mislata, un projecte oblidat pel PSOE

Finalment, al torn de precs i preguntes Compromís per Mislata ha preguntat sobre la situació de l’aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes de Mislata, que aquest any no oferta cursos d’idiomes per a l’alumnat. El govern de Mislata es va mostrar sorprés per la notícia i va al·legar que la conselleria estava presidida per Marzà.

“És sorprenent que el govern del PSOE de Bielsa no sàpiga que aquest any l’aulari de Mislata es destina exclusivament per a formació del professorat, més encara quan la Direcció General de centres i personal docent depèn del seu partit” hi ha conclòs Gil.

 

 

El PSOE de Bielsa vota “no” a la moción de Compromís de más transparencia

Compromís per Mislata cierra el curso con un no del gobierno del PSOE de Bielsa a implementar mecanismos para controlar la ejecución de las mociones aprobadas en el Pleno del Ayuntamiento. Javier Gil, portavoz y regidor del grupo municipal de Compromís per Mislata propuso al Pleno una moción para controlar el estado de ejecución de mociones y acuerdos plenarios: “la transparencia y la eficiencia tienen que ser dos de los pilares fundamentales en el funcionamiento de los Ayuntamientos y por eso es necesario poner en marcha un mecanismo para controlar la ejecución de las mociones, puesto que las mociones presentadas por los partidos de la oposición se aprueban por amplia mayoría “ha defendido Javier Gil.

El grupo municipal de Compromís per Mislata ha manifestado que muchas de las mociones presentadas no están siendo ejecutadas por parte del gobierno del PSOE: “por ejemplo, todavía tenemos en nuestro pueblo placas franquistas, se han aprobado varias mociones en esta y en anteriores legislaturas para quitarlas, pero siempre hay una excusa para dejarlas. Ahora con este seguimiento podremos tener conocimiento de en qué punto se encuentran las consultas realizadas en las distintas administraciones y saber cuando podrán ser retiradas las placas” ha argumentado Gil.

Esta propuesta ha obtenido los votos favorables de toda la oposición. En cambio, el partido de Bielsa ha votado en contra alegando que era una propuesta presentada “a mala fe”, y que el control del estado de ejecución de las mociones se tendría que hacer anualmente y no mensualmente como proponía Compromís per Mislata. Javier Gil ha explicado que: “controlar anualmente el estado de ejecución de las mociones no es querer ser transparentes ni rendir cuentas a la ciudadanía, todo indica que es una excusa más para no aprobar la moción”.

Compromís per Mislata ha manifestado su voluntad de continuar presentando mociones y propuestas que mejoren la transparencia y la calidad de vida de los ciudadanos: “por ello es necesario acercar la política a los ciudadanos, y la transparencia es uno de los mejores instrumentos para hacerlo posible”.

La Escuela oficial de idiomas en Mislata, un proyecto olvidado por el PSOE

Finalmente, en el turno de ruegos y preguntas Compromís per Mislata ha preguntado sobre la situación del aulario de la Escuela Oficial de Idiomas de Mislata, que este año no ofrecerá cursos de idiomas para el alumnado. El gobierno de Mislata se mostró sorprendido por la noticia y alegó que la Conselleria estaba presidida por Marzà.

“Es sorprendente que el gobierno del PSOE de Bielsa no sepa que este año el aulario de Mislata se destina exclusivamente para formación del profesorado, más todavía cuando la Dirección General de centros y personal docente depende de su partido” ha concluido Gil.