Compromis per Mislata continua treballant de cara als propers comicis electorals. En l’àmbit de l’esport, el propòsit de la coalició passa per treballar una planificació estratègica de l’esport local, que done orde i valor a la pràctica esportiva, tant de recreació com de competició.

El objectiu de Compromís, en paraules de Javier Gil, candidat a l’acaldia, passa per ficar l’esport local en el lloc on mereix: “Mislata necessita d’un esport ben estructurat i pensat per a tots i totes. No podem deixar l’esport local oblidat, ja que es un element que cohesiona el municipi i dona valor a la participació dels veïns de la vila”. Compromís pretén dins del seu programa, fomentar una planificació esportiva, on no s’oblida la importància que l’esport te a la vida de tots nostres veïns i en les seues diferents realitats. La aposta de Compromís planteja treballar dos vies principals: per una banda, la estructuració de l’esport competitiu i federat des de la base fins a les edats sèniors com a ferramenta social, formativa i participativa i per altra, el foment l’esport de recreació i el seu accés per a tots i totes. “Volem que Mislata tinga una planificació esportiva coherent i que satisfaga les necessitats de tots, tant dels clubs esportius que competeixen amb el nom de la nostra vila, com la del veïns que agrairien disposar d’unes instal·lacions esportives més accessibles i amb unes condicions de manteniment molt millor que les actuals”.

A l’esport federat i competitiu des de la base fins a les edats sèniors, on el foment de la qualitat formativa i garantir la transmissió de valors de respecte, la esportivitat, i la solidaritat entre els joves, hi seran essencials. A més, dins de tota esta planificació estratègica, es tindrà en consideració i es donarà suport i assesorament a les necessitats de recursos dels col·lectius d’èlit i dels esportistes individuals locals amb projecció, per a que el seu creixement esportiu no es veja truncat.

Per altra banda, l’esport de recreació i per a tots i totes, tindrà una significació essencial en els plantejaments de Compromís per Mislata. Des de la edat escolar, es buscarà la creació de competicions municipals de participació familiar, que apropen la activitat esportiva no competitiva a la familia com a móvil de recreació, participació conjunta i de relació amb els demés.

A més d’aixó, es donara importància a l’esport inclusiu dedicat als col·lectius amb necessitats especials (diferents discapacitats, col·lectius especials, etc.)… que serà tractat d’igual manera que qualsevol altra pràctica deportiva que es done en la vila, reivindicant el seu valor i la superació dels esportistes.

En quant a les instal·lacions, la utilització i el manteniment d’estes, serà impecable, ja que Mislata no pot tindre unes pistes esportives obsoletes i sense un manteniment. milloraren els circuits de pràctica esportiva, farem campanyes un ús responsable per part de tots i per a majors i se revisarà la oferta programada dels diferents cursos i tallers esportius, ampliant el servici oferit fins ara. No podem tindre unes instal·lacions sense, per eixemple, aigua calenta, a l’hivern, com ha succeit a Mislata.

Hem de complir amb les necessitats que demanen al nostre municipi. Activitats esportives per a tots de qualitat, instal·lacions dignes, complir amb les reivindicacions com la pista d’skate…

La totalitat de totes estes eines i serveis cap als clubs esportius del municipi i cap a la resta de veïns, serien estructurades mitjançant la creació d’una fundació esportiva de caràcter municipal, que coordine tot l’esport del municipi i que a més, desenvoluparà campanyes per a afavorir la investigació i promoció dels nostres esports autòctons més representatius i minoritaris, així com la reivindicació de les bones pràctiques esportives i de conscienciació de l’esport com a via de salut.