Compromís per Mislata contínua presentant a tots els agents socials de Mislata, els seus diferents plantejaments de cara a la pròxima legislatura. En este cas, l’interès pel comerç, les seues necessitats i punts a enfortir, estan sent analitzats per part de la coalició valencianista de l’aplicació de futures polítiques per a la seua millora.

Javier Gil, candidat a l’alcaldia de Mislata per Compromís, va estar reunit amb ACEM, l’associació de comerciants de Mislata, amb els qui va tractar l’estat del comerç municipal. Per a Javier Gil “Mislata necessita una planificació estratègica del seu comerç com a generador de riquesa. Com a municipi hem d’aprofitar les nostres fortaleses i saber cap a on anar. Les traves i la burocràcia excessiva frena l’enlairament d’emprenedors i de joves, les idees dels quals, tot al contrari del que es fa, deuen ser impulsades”.

En este cas, Javier Gil va comentar amb les empreses, les mesures a la disposició de les xicotetes i mitjanes empreses, a través d’un Fòrum de Coordinació Financera, on es gestionaran préstecs participatius entre les diferents entitats financeres privades i institucions i organismes públics, així com facilitar l’obtenció de microcrèdits amb clàusula de segona oportunitat per a les noves iniciatives empresarials.

Estes mesures, recollides en el programa marc municipal de la coalició i altres mesures de caràcter local, plantejades en el programa electoral de Compromís per Mislata, van ser tractades en la reunió amb els comerciants de la vila.

Mesures d’industrialització: Objectiu 20% del PIB para 2020.

En relació a l’estratègia econòmica que la Coalició Compromís planteja, Mònica Oltra, candidata a presidir la Generalitat, ha indicat que el govern valencià ha de liderar una estratègia de col·laboració amb les empreses, agents socials i administracions, per a garantir el futur i la viabilitat de l’economia valenciana. Dins d’aquesta, adquirix rellevància la recuperació de sectors tradicionals, així com l’aposta per la tecnologia i la la recerca científica. Les mesures de reindustrialització que proposa Compromís passen per l’adhesió a l’objectiu Europa 2020, que marca que el 20% del PIB ha de ser industrial. A dia de hui, en el territori valencià, és de solament el 13% del PIB.