La coalició valencianista defensarà en el plenari de l’Ajuntament de Mislata, una moció en suport de l’agricultura valenciana en la qual s’insta al govern central a defensar davant la Comissió Europea la revisió de l’acord amb Sudàfrica posant especial atenció al sector de la citricultura valenciana.
A l’octubre del 2022 es compleix el termini de cinc anys que permet la revisió del Tractat entre Sudàfrica i la Comissió Europea. En aquest termini, la Unió Europea pot presentar les seues propostes de modificació, en cas que s’haja demostrat perjudicial per als Estats membres o que no s’hagen complit els paràmetres establerts.
Segons explica el col·lectiu de Compromís per Mislata “el Tractat amb Sudàfrica ha sigut greument perjudicial per a l’agricultura valenciana amb importacions que han suposat una competència deslleial. Estem en un moment crucial en el qual el tractat s’ha de debatre i revisar, i hi ha una oportunitat clau de què les demandes del sector s’atenguen per part del govern central i la Unió Europea, amb l’objectiu de millorar les condicions en les quals competim”.
La moció de Compromís, fa èmfasi en els greus perjudicis econòmics als quals s’ha vist afectada la citricultura, com també els efectes devastadors de l’entrada de noves plagues. A més de tot l’anterior, consideren una “contradicció” la importació de grans quantitats de cítrics procedents de Sudàfrica en contraposició amb els objectius de neutralitat climàtica i la necessària evolució del sistema alimentari cap a un model sostenible.
Finalment, la moció posa en valor la tasca que s’està realitzant des de la Conselleria d’Agricultura liderada per Mireia Mollà, ja que segons afirmen “per primera vegada en els comptes de la Generalitat es disposa d’una línia d’ajudes per als agricultors afectats per la plaga del cotonet. A més d’això la Comunitat Valenciana és la que més diners aporta a l’assegurança agrària per a ajudar els productors, com també és necessari recalcar l’aposta de la conselleria en la lluita biològica contra les plagues, que es tradueix en la important inversió de 14 milions en la reconversió del centre de Caudete de las Fuentes com a centre de referència europea en la lluita biològica”.
Compromís per Mislata reivindica la protección de los cítricos valencianos
La coalición valencianista defenderá en el plenario del Ayuntamiento de Mislata, una moción en apoyo de la agricultura valenciana en la cual se insta en el gobierno central a defender ante la Comisión Europea la revisión del acuerdo con Sudáfrica poniendo especial atención al sector de la citricultura valenciana.
En octubre del 2022 se cumple el plazo de cinco años que permite la revisión del Tratado entre Sudáfrica y la Comisión Europea. En este plazo, la Unión Europea puede presentar sus propuestas de modificación, en caso de que se haya demostrado perjudicial para los Estados miembros o que no se hayan cumplido los parámetros establecidos.
Según explica el colectivo de Compromís per Mislata “el Tratado con Sudáfrica ha sido gravemente perjudicial para la agricultura valenciana con importaciones que han supuesto una competencia desleal. Estamos en un momento crucial en el cual el tratado se tiene que debatir y revisar, y hay una oportunidad clave de que las demandas del sector se atiendan por parte del gobierno central y la Unión Europea, con el objetivo de mejorar las condiciones en las cuales competimos”.
La moción de Compromís, hace énfasis en los graves perjuicios económicos a los cuales se ha visto afectada la citricultura, como también los efectos devastadores de la entrada de nuevas plagas. Además de todo el anterior, consideran una “contradicción” la importación de grandes cantidades de cítricos procedentes de Sudáfrica en contraposición con los objetivos de neutralidad climática y la necesaria evolución del sistema alimentario hacia un modelo sostenible.
Finalmente, la moción pone en valor la tarea que se está realizando desde la Conselleria de Agricultura liderada por Mireia Mollà, puesto que según afirman “por primera vez en las cuentas de la Generalitat se dispone de una línea de ayudas para los agricultores afectados por la plaga del cotonet. Además de esto, la Comunidad Valenciana es la que más dinero aporta al seguro agraria para ayudar los productores, como también es necesario recalcar la apuesta de la conselleria en la lucha biológica contra las plagas, que se traduce en la importante inversión de 14 millones en la reconversión del centro de Caudete de las Fuentes como centro de referencia europea en la lucha biológica