Compromís per Mislata no ha donat suport al pressupost municipal per a 2020 que han aprovat el PSOE, Ciudadanos i Vox. Javier Gil, portaveu i regidor de Compromís per Mislata, ha argumentat que l’abstenció en els pressupostos respon a l’escassa dotació pressupostària en les partides destinades a la promoció del comerç i les xicotetes empreses del municipi, a l’escassa inversió en el foment de l’ocupació i per la inexistent partida econòmica en matèria de rehabilitació d’habitatges.

“Mislata és el tercer municipi de més de 20.000 habitants de la província en el nombre d’aturats és major, estem assistint a un procés de cronificació de l’atur a escala general i que afecta especialment a alguns municipis, com és el cas de Mislata. Davant aquesta emergència social el govern del PSOE no està actuant de forma decidida i efectiva, no està destinant els diners suficients per a fomentar l’ocupació al municipi” ha argumentat Gil.

L’edil de Compromís per Mislata ha especificat que “es destinen poc més de 14 euros per habitant per al foment de l’ocupació mentre que la mitjana autonòmica està en quasi els 30 euros, el doble de pressupost. Però és que els municipis del nostre voltant també destinen més diners que Mislata per a combatre l’atur: Catarroja 20 € per habitant, Alzira 28 € i Manises 30 €”.

Pel que fa a la quantitat destinada al comerç i les xicotetes i mitjanes empreses, la inversió encara és molt menor destinant l’Ajuntament de Mislata uns 3 € per habitant. “Altra vegada més estem per davall de la mitjana autonòmica situada en 37 € per habitant. Les xifres de Mislata i del govern del PSOE abandonen al comerç tradicional, al de proximitat i al seu teixit comercial” ha explicat Gil.

“Des de Compromís per Mislata lamentem que el govern del PSOE, deixe fora dels seus objectius per a 2020 aspectes tan fonamentals com és el teixit social i comercial de la vila, així com les polítiques públiques per a millorar dels habitatges municipals. Amb aquestos pressupostos no s’atenen les necessitats del dia a dia als carrers de Mislata” ha conclòs Javier Gil.

Lamentablement, el ple de novembre va finalitzar sense una condemna unànime a la violència masclista. L’extrema dreta es va abstenir en la condemna a la violència contra les dones, donant l’esquena a totes les víctimes del terrorisme masclista.

 

Compromís reclama más presupuesto para el fomento del empleo y comercio en Mislata

Compromís per Mislata no ha apoyado el presupuesto municipal para 2020, aprobado por el PSOE, Ciudadanos y Vox. Javier Gil, portavoz y regidor de Compromís per Mislata, ha argumentado que la abstención en los presupuestos responde a la escasa dotación presupuestaria en las partidas destinadas a la promoción del comercio y las pequeñas empresas del municipio, a la escasa inversión en el fomento del empleo y por la inexistente partida económica en materia de rehabilitación de viviendas.

“Mislata es el tercer municipio de más de 20.000 habitantes de la provincia con el número de parados más alto, estamos asistiendo a un proceso de cronificación del paro a escala general y que afecta especialmente a algunos municipios, como es el caso de Mislata. Ante esta emergencia social el gobierno del PSOE no está actuando de forma decidida y efectiva, no está destinando el dinero suficiente para fomentar el empleo en el municipio” ha argumentado Gil.

El edil de Compromís per Mislata ha especificado que “se destinan poco más de 14 euros por habitante para el fomento de la ocupación mientras que la media autonómica está en casi los 30 euros, el doble de presupuesto. Pero es que los municipios de nuestro alrededor también destinan más dinero que Mislata para combatir el paro: Catarroja 20 € por habitante, Alzira 28 € y Manises 30 €”.

En cuanto a la cantidad destinada al comercio y las pequeñas y medias empresas, la inversión todavía es menor destinando el Ayuntamiento de Mislata unos 3 € por habitante. “Otra vez más estamos por debajo de la media autonómica situada en 37 € por habitante. Las cifras de Mislata y del gobierno del PSOE abandonan al comercio tradicional, al de proximidad y a su tejido comercial” ha explicado Gil.

“Desde Compromís per Mislata lamentamos que el gobierno del PSOE, dejo fuera de sus objetivos para 2020 aspectos tan fundamentales como es el tejido social y comercial de la villa, así como las políticas públicas para mejorar de las viviendas municipales. Con estos presupuestos no se atienen las necesidades del día a día en las calles de Mislata” ha concluido Javier Gil.

 

Lamentablemente, el pleno de noviembre finalizó sin una condena unánime a la violencia machista. La extrema derecha se abstuvo en la condena a la violencia contra las mujeres, dando la espalda a todas las víctimas del terrorismo machista.