Compromís per Mislata ha denunciat el control absolut sobre el moviment associatiu i veïnal per part de Bielsa. Hem tingut coneixement per la premsa que tots els presidents de les associacions veïnals aniran en les llistes del PSOE de Bielsa. Tot veí és lliure de donar suport i votar a qui li semble, però un president d’una associació que rep i gestiona diners públics a través de subvencions faça campanya per part de qui les signa no sembla molt ètic.


Amb aquest moviment, s’ha carregat d’una plomada tota la credibilitat i independència de les associacions veïnals de Mislata, el prestigi de les quals ha costat tant esforç i treball aconseguir. Per això veuríem amb bons ulls la dimissió dels seus presidents, els quals s’han posat al servei de qui governa i no dels qui representen, tota la ciutadania de Mislata, independentment de la seua orientació o ideologia política. 


No imaginem a un veí votant d’una opció diferent a qui governa, dirigir-se a una d’aqueixes associacions per a comunicar-li un problema amb el propi ajuntament, sabent per endavant que el seu president forma part de la llista electoral d’aqueix govern, és completament surrealista. 


Des de Compromís hem denunciat com Bielsa durant els seus huit anys de govern, incrementava o s’inventava subvencions o convenis per a associacions afins, mentre liquidava uns altres amb aquelles que no li feien el joc o li eren crítiques. 


Amb aquestes accions s’evidencia quals són les maneres de Bielsa, que ha amb aquesta decisió ha llançat un missatge: «o s’està amb mi o contra mi», les associacions que vulguen conveniar amb l’ajuntament a Mislata necessàriament hauran de votar o promocionar a Bielsa, sinó no tindran futur a Mislata, I per desgràcia ja existeixen antecedents, Menys Graus o Solidaris per un Món més Just són dos de les víctimes d’aquest sistema feudal de Bielsa, més propi de règims absolutistes. 


Finalment, també ens ha sorprès molt la incorporació del Defensor de Poble nomenat durant el govern del Partit Popular en la candidatura socialista, el qual des de l’any 2011 mai ha intervingut en un ple municipal per a informar sobre la seua labor, cosa que si feia anteriorment. Creiem imprescindible pel bon nom de la institució i del propi ajuntament que hauria d’abandonar el seu càrrec.

Bielsa secuestra el asociacionismo de Mislata en su lista municipal

Compromís per Mislata ha denunciado el control absoluto sobre el movimiento asociativo y vecinal por parte de Bielsa. Hemos tenido conocimiento por la prensa que todos los presidentes de las asociaciones vecinales irán en las listas del PSOE de Bielsa. Todo vecino es libre de apoyar y votar a quien le parezca, pero un presidente de una asociación que recibe y gestiona dinero público a través de subvenciones haga campaña por parte de quien las firma no parece muy ético.

Con este movimiento, se ha cargado de un plumazo toda la credibilidad e independencia de las asociaciones vecinales de Mislata, cuyo prestigio ha costado tanto esfuerzo y trabajo conseguir. Por eso veríamos con buenos ojos la dimisión de sus presidentes, los cuales se han puesto al servicio de quien gobierna y no de quienes representan, toda la ciudadanía de Mislata, independientemente de su orientación o ideología política.

No imaginamos a un vecino votante de una opción diferente a quien gobierna, dirigirse a una de esas asociaciones para comunicarle un problema con el propio ayuntamiento, sabiendo de antemano que su presidente forma parte de la lista electoral de ese gobierno, es completamente surrealista.

Desde Compromís hemos denunciado como Bielsa durante sus ocho años de gobierno , incrementaba o se inventaba subvenciones o convenios para asociaciones afines, mientras finiquitaba otros con aquellas que no le hacían el juego o le eran críticas.


Con estas acciones se evidencia cuales son las maneras de Bielsa, que ha con esta decisión ha lanzado un mensaje: «o se está conmigo o contra mi», las asociaciones que quieran conveniar con el ayuntamiento en Mislata necesariamente deberán votar o promocionar a Bielsa, sino no tendrán futuro en Mislata, Y por desgracia ya existen antecedentes, Menys Graus o Solidaris per un Món més Just son dos de las víctimas de este sistema clientelar de Bielsa, más propio de regímenes absolutistas.

Finalmente, también nos ha sorprendido mucho la incorporación del Defensor de Pueblo nombrado durante el gobierno del Partido Popular en la candidatura socialista, el cual desde el año 2011 jamás ha intervenido en un pleno municipal para informar sobre su labor, cosa que si hacía anteriormente. Creemos imprescindible por el buen nombre de la institución y del propio ayuntamiento que debería abandonar su cargo.