Compromís per Mislata a establix entre les seues prioritats per al programa de 2015-19 a la Vila, l’objectiu de donar un servici d’escoletes de 0 a 3 anys als pares i mares del municipi per a que puguen accedir a un servici educatiu públic en estes primeres edats dels seus fills.

Per a Javier Gil, candidat a l’alcaldia de Mislata, la necessitat d’este servici de caràcter públic és més que necessari: “Mislata ha de ser pionera en educació i atrevir-se a donar un pas endavant amb la xarxa d’escoletes infantils de 0 a 3 anys. S’ha de donar servici a tots els pares i mares que no es poden permetre una guarderia privada. Confiem en una educació pública i de qualitat per a tots els xiquets i hem de donar resposta i ajudar en la conciliació de la vida laboral i personal de tots els veïns”.

La xarxa d’escoletes Infantils municipals de 0 a 3 anys s’establiria mitjançant un conveni entre ajuntament i centres d’educació per crear una xarxa que donen suport als pares i mares de xiquets de 0 a 3 anys. A més, l’objectiu d’esta proposta no és tan sols durant el calendari escolar, sinó també, en dades festives, augmentar l’oferta, places i servicis que es brinden amb escoles d’estiu i d’oci que fomenten l’adquisició de conceptes complementaris als lectius.

La reivindicació d’aquesta proposta ja va ser reclamada amb anterioritat per part de la Coalició Compromís a la Vila de Mislata, sent oblidada en un calaix per part dels governs tant del PP com del PSOE.

Aposta per l’educació.

Més enllà d’esta proposta, Compromís per Mislata també manifesta en el seu programa el suport a l’educació pública i en valencià. En matèria educativa, des de la coalició de la vila, es lluitarà per dotar de les infraestructures necessàries als centres escolars actuals (primària, secundaria, Batxillerat i cicles de formació professional) i es plantejarà l’estudi de necessitats d’acord amb la quota escolar que tenim com a poble .

Ja en edats adolescents, treballarem per premiar l’esforç dels joves que estudien de graus universitaris i altres tipus de formació fora del municipi, en busca de disposar cap a ells, els recursos necessaris per a l’estudi.