Compromís demana mesures més efectives a l’Ajuntament
per a incentivar el treball a Mislata més enllà de cursets municipals
Esta setmana es compleix un any de la reforma laboral més restrictiva de la història de l’estat. Una destrucció d’ocupació tòxica afavorida pel ‘govern dels sobres’ de Mariano Rajoy i quasi recolzada per l’oposició socialista, que viu més preocupada per no perdre un lloc cada vegada més qüestionat en l’oposició que per recuperar crèdit en la ciutadania.
Pel que fa a l’àmbit municipal l’immobilisme és similar al que observem a nivell estatal. Si bé és cert que des de l’Ajuntament no existeixen competències en matèria d’ocupació, si que des del consistori es poden realitzar polítiques que afavorisquen la creació de llocs de treball o que col·laboren a incentivar l’ocupació. Però difícil és si a més s’eliminen recursos en l’agència de desenvolupament local. Per tant, ni una cosa ni l’altra.
Els 5.700 aturats del municipi segons el Servef, xifra que segueix en augment, continuen trobant problemes a l’hora de poder obrir un negoci en el municipi, els emprenedors manquen d’un espai per a poder començar la seua activitat i els treballadors s’han de trobar com els cursos de formació que planteja l’Ajuntament són, certament, curiosos: ‘Castellà Comercial “Express” (40 hores)’, Construcció de baranes amb guix i escaiola (40 hores) i dos cursos per a aprendre a cercar treball per Internet.
Des de Compromís pensem que es pot fer molt més amb ben poc per tal d’ajudar als veïns a trobar una nova carrera professional amb els cursos o a incentivar la vida comercial eliminant barreres als futurs emprenedors.
Entre d’altres seria molt més raonable dotar els espais municipals sense ús per als emprenedors del municipi sense major cost que el del seu manteniment, com una mesura per tal de fomentar l’ocupació, amb igualtat de condicions, sense l’amiguisme que ara practiquen les empreses públiques. Així també com la reducció de taxes comercials i la participació ciutadana a l’hora de plantejar cursos de formació. Encara que en el cas de l’Atenció Ciutadanasom prou més pessimistes donada l’actual experiència de gestió. Novament, altra manera de fer les coses és necessaria.