Javier Gil, regidor de Compromís per Mislata ha presentat una moció per a crear una eina efectiva que faça front a les noves situacions i circumstàncies que poden afectar la convivència en la Vila.
Aquesta iniciativa pretén per tant ser l’inici dels tràmits per a elaborar una Ordenança Reguladora de la Convivència Ciutadana. L’objectiu de la qual implica crear un marc regulador per a harmonitzar els drets de tota la ciutadania a usar els espais públics, però també els deures de convivència i de respecte a la llibertat, a la dignitat i als drets reconeguts als altres, preservant els espais públics com a llocs de convivència, civisme i igualtat.
Segons diu el portaveu municipal Javier Gil <<Cal que se puguen evitar en el nostre municipi, activitats que difonguen i denigren la imatge de l’ésser humà, incorporant de manera transversal la perspectiva de gènere, la no-violència cap a les dones de qualsevol de les seues formes o altres actuacions discriminatives com són, la discafòbia, la aporofòbia, el racisme, la xenofòbia, la LGTBI-fòbia o per motius lingüístics>>.
La crisi econòmica i sanitària dels darrers anys ha fet canviar els models relacionals preexistents i ha quedat palés com determinats elements polítics antisocials alenen contínuament a través de notícies falses, mitges veritats i missatges excloents per tal de normalitzar i entorpir el camí gestionat per les institucions democràtiques adulterant la convivència.
Per eixe motiu, des de Compromís per Mislata s’entén que cal encetar-hi un procés per tal de constituir una comissió on estiguen inclosos els diferents actors socials de la Vila de Mislata, donant participació a més de l’equip de govern, als grups polítics amb representació en el municipi, a les associacions veïnals, sindicats, així com representants de les associacions de comerç i hostaleria, i altres òrgans com el Consell de la Joventut.
<<No es tracta que des de l’equip de govern municipal es dicte un reglament de què pot fer-se i què no, en funció de la seua visió i interés particular, el que volem és generar un consens entre tots, deixant fora l’habitual joc de majories>> explica Javier Gil <<La voluntat d’aquesta iniciativa és que servisca de referent cívic i de comportament social, respectant sempre tant la pluralitat de pensament i acció i el dret a la diferència>>.
Compromís per Mislata impulsa una Ordenanza por la Convivencia Ciudadana y el Civismo
Javier Gil, regidor de Compromís per Mislata ha presentado una moción para crear una herramienta efectiva que haga frente a las nuevas situaciones y circunstancias que pueden afectar la convivencia en la Vila.
Esta iniciativa pretende ser el inicio de los trámites para elaborar una Ordenanza Reguladora de la Convivencia Ciudadana. El objetivo fundamental de la propuesta es crear un marco regulador de los derechos de toda la ciudadanía a usar los espacios públicos, pero también los deberes de convivencia y de respecto a la libertad, a la dignidad y a los derechos reconocidos a los otros, preservando los espacios públicos como lugares de convivencia, civismo e igualdad.
Según dice el portavoz municipal Javier Gil << Hace falta que se puedan evitar en nuestro municipio, actividades que difundan y denigren la imagen del ser humano, incorporando de manera transversal la perspectiva de género, la no-violencia hacia las mujeres de cualquier de sus formas u otras actuaciones discriminatorias como son, la discafobia, la aporofobia, el racismo, la xenofobia, la LGTBI-fobia o por motivos lingüísticos>>.
La crisis económica y sanitaria de los últimos años ha hecho cambiar los modelos relacionales preexistentes y ha quedado patente como determinados elementos políticos antisociales alientan continuamente a través de noticias falsas, medias verdades y mensajes excluyentes para normalizar y entorpecer el camino gestionado por las instituciones democráticas adulterando la convivencia.
Por ese motivo, desde Compromís per Mislata se entiende que hay que comenzar un proceso para constituir una comisión donde estén incluidos los diferentes actores sociales de la Vila de Mislata, dando participación además del equipo de gobierno, a los grupos políticos con representación en el municipio, a las asociaciones vecinales, sindicados, así como representantes de las asociaciones de comercio y hostelería, y otros órganos como el Consejo de la Juventud.
<<No se trata que desde el equipo de gobierno municipal se dicte un reglamento de qué puede hacerse y qué no, en función de su visión e interés particular, lo que queremos es generar un consenso entre todos, dejando fuera el habitual juego de mayorías.>> explica Javier Gil.