Cada nova dada que coneguem sobre la destinació de les instal·lacions dels antics quarters Vigil de Quiñones de Mislata ens preocupa més declara Javier Gil Candidat a l’Alcaldia per Compromís per Mislata


En principi un sondeig ciutadà per a decidir l’ús públic dels aquarteraments militars semblava una bona opció, però rascant poc comencem a trobar elements que no casen i que denoten la prepotència de la convocatòria.

Fonts del govern local parlen de la destinació de quasi 10.000 m2, quant la parcel·la conveniada entre l’institut d’Habitatge, Infraestructura i equipament de la defensa i l’excm Ajuntament de Mislata es de 17.117.42 m2. Què passarà amb els 7.117.42 m2 restants? Quin ús tindran? Per quin motiu no podem decidir sobre ells?

Pel que fa al desenvolupament de la consulta, en cap moment es concreta que el sondeig ciutadà siga vinculant. Quina garantia tenim la ciutadania per confiar en què el resultat es durà a terme?

Les mateixes instancies municipals informen sobre les 11 urnes instal·lades en diferents llocs de votació físicament i virtual, sense oferir indicació de la composició de les meses, ni publicitat del procés per ser membre de les mateixes, entre altres qüestions de mínims democràtics el que ens genera altres preguntes: Quina garantia tenim la ciutadania respecte d’este sufragi? Quin control de possibles i probables repeticions de votants es té quan cada persona censada a Mislata pot votar en cada mesa sense que quede anul·lada per a la resta de meses o per al vot virtual? Com es conforma el cens? Pot votar cada veí o veïna de Mislata siga quina siga la seua edat? Sembla que sobra amb tenir dni, siga quina siga la edat.
Respecte de la realització de l’escrutini, Qui ha de realitzar-lo? Quins membres de la societat, organitzacions locals o del consistori estan presents? Qui representa la mesa electoral? Com s’han elegit? On?

Perquè el culte a l’alcalde ha d’estar fins i tot al tríptic que hem rebut a les nostres busties demanant la participació al “sondeig”? Quin cost ha tingut la seua publicitat?
Per què ha primat més la pressa per traure un profit electoral que les necessitats de la Vila de Mislata i fer este procés de referendament amb correcció?

Les mateixes fonts de l’organització indiquen que conegut el resultat es crearà una comissió amb responsables polítics, tècnics municipals i representants de la ciutadania per a fer el seguiment i vetlar per la posada en marxa del projecte guanyador. Per què no s’ha creat abans? Qui el nomena a posteriori? Per què no s’ha fet just al revés per conéixer totes les propostes dels veïns i veïnes de Mislata organitzades o no fer un referèndum amb totes les garanties democràtiques i una veritable Participació Ciutadana?

Des de Compromís entenem que hi ha massa incògnites com per a participar en esta pantomima que a més olora a “puxerasso” abans i tot de produir-se solament amb la perspectiva de que l’equip de govern i concretament l’alcalde puga seguir buscant la foto fàcil. Lamentem així mateix que el partit popular entre en el joc i fins i tot opte per una de les alternatives proposades i demane es vote.
  
COMPROMÍS DENUNCIA UN SONDEO CIUDADANO QUE PASA DE PANTOMIMA INICIAL A CHAPUZA CON OLOR DE PUCHERAZO

Cada nuevo dato que conocemos sobre el destino de las instalaciones de los antiguos cuarteles Vigil de Quiñones de Mislata nos preocupa más declara Javier Gil Candidato a la Alcaldía por Compromis por Mislata

En principio un sondeo ciudadano para decidir el uso público de los acuartelamientos militares parecía una buena opción, pero rascando un poco empezamos a encontrar elementos que no casan y que denotan la prepotencia de la convocatoria.

Fuentes del gobierno local hablan del destino de casi 10.000 m2, cuándo la parcela conveniada entre el instituto de Vivienda, Infraestructura y equipamiento de la defensa y la Excm Ayuntamiento de Mislata es de 17.117.42 m2. ¿Qué pasará con los 7.117.42 m2 restantes? ¿Qué uso tendrán? ¿Por qué motivo no podemos decidir sobre ellos?

En cuanto al desarrollo de la consulta, en ningún momento se concreta que el sondeo ciudadano sea vinculante. ¿Qué garantía tenemos la ciudadanía para confiar en que el resultado se llevará a cabo?

Las mismas instancias municipales informan sobre 11 urnas instaladas en diferentes lugares de votación físicamente y una virtual, sin ofrecer indicación de la composición de las mesas, ni publicidad del proceso para ser miembro de las mismas, entre otras cuestiones de mínimos democráticos lo que nos genera otras preguntas: ¿Qué garantía tenemos la ciudadanía respecto de este sufragio? ¿Qué control de posibles y probables repeticiones de votantes se tiene cuando cada persona censada en Mislata puede votar en cada mesa sin que quede anulada para el resto de mesas o para el voto virtual? Cómo se conforma el censo? ¿Puede votar cada vecino o vecina de Mislata sea cual sea su edad? Parece ser que con tener dni sobra, sea cual se la edad.
Respecto de la realización del escrutinio, ¿Quién tiene que realizarlo? ¿Qué miembros de la sociedad, organizaciones locales o del consistorio están presentes? ¿Quién representa la mesa electoral? ¿Cómo se han elegido? ¿Dónde?
¿Porque el culto al alcalde tiene que estar incluso en el tríptico que hemos recibido en nuestros buzones pidiendo la participación en el “sondeo”? ¿Qué coste ha tenido su publicidad?¿Por qué ha primado más la prisa por sacar un provecho electoral que cubrir las necesidades de la Vila de Mislata y hacer este proceso de referendo con la corrección que tocaba?

Las mismas fuentes de la organización indican que conocido el resultado se creará una comisión con responsables políticos, técnicos municipales y representantes de la ciudadanía para hacer el seguimiento y velar por la puesta en marcha del proyecto ganador. ¿Por qué no se ha creado antes? ¿Quién lo nombra a posteriori? ¿Por qué no se ha hecho justo a la inversa para conocer todas las propuestas de los vecinos y vecinas de Mislata organizadas o no hacer un referéndum con todas las garantías democráticas y una verdadera Participación Ciudadana?

Desde Compromís entendemos que hay demasiadas incógnitas cómo para participar en esta pantomima que además huele a “pucherazo” antes de producirse solamente con la perspectiva de que el equipo de gobierno y concretamente el alcalde pueda seguir buscando la foto fácil. Lamentamos así mismo que el partido popular entre en el juego e incluso opte por una de las alternativas propuestas y pida se voto.