Compromís per Mislata ha fet la tasca de recollir les impressions dels veïns i veïnes de Mislata sobre les millores i necessitats que caldrien a la vila. Un treball de carrer per tal de poder fer poble i aconseguir els serveis i infraestructures que hui per hui són deficitàries a Mislata. Axi mateix, el col.lectiu local ha enviat un plec de mesures al grup en les Corts per tal de que, als pressupostos de 2015 es tinguen en compte les necessitats de la Vila.
De fet, ens hem vist obligats a tornar a presentar moltes de les esmenes dels anys anteriors, donat que malauradament han sigut desateses pel govern popular, deixant en l’oblit a més de 40.000 veïns i veïnes que, per a ells, semblen d’altra categoria pel fet de no tindre a un alcalde popular al govern local. Allò, és més greu pel que fa a sanitat, on demanem el compliment dels acords que impliquen dotacions de recursos i personal a l’antic Hospital Militar Vázquez Bernabeu centre que ha de ser de referència per a la població i implicant també el retornament de l’atenció d’urgències als centres d’atenció primària. Uns pactes que ells mateixos van signar i que incompleixen sense cap escrúpol.
D’altra banda, en materia d’ Educació, des de Compromís seguim denunciant l’existència de barracons al CEIP Mestre Serrano. Un centre oblidat des de la seua construcció. Una referència en centre d’atenció educativa en xiquets amb necessitats especials que duu més de 25 anys amb aules prefabricades i provisionals, que demanda de noves unitats en condicions. En este sentit es determina urgent la creació d’un nou centre d’educació primària i secundaria que acabe amb la massificació dels centres públics complint amb la ràtio poblacional.
Així mateix, per acomplir el repte de la conciliació de la vida laboral i familiar és determinant la creació de les escoletes infantils de 0 a 3 anys, donat que, a l’any 2015 no hi ha cap municipal a la vila. És també una prioritat per a la formació dels nostres veïns i veïnes la creació d’una sucursal de l’Escola Oficial d’Idiomes real, no la malifeta que han preparat. La Creació del Museu Etnològic de la població aprofitant el Pou del Quint (Bé de Rellevància Local) i la tramitació del mateix com a BIC al ser ja centenari son, també altres esmenes a considerar en el plànol cultural. Per últim en este camp, es requerirà una disposició especial de les institucions per al foment de l’esport de base
Pel que fa a les Infraestructures, es demanda la Creació d’un vial per a ciclistes d’accessos en la V-30 entre Mislata, Xirivella, Quart de Poblet i València que connecte la Vila als dos trams del nou llit del Túria (Avinguda de la Pau), així com a la resta de la comarca i València. Proposem la Creació d’una Xarxa Metropolitana de Transport Públic per tal de garantir la comunicació intra i intercomarcal, i evitar d’esta manera xantatges com els darrers de les línies d’EMT cap a les poblacions llindants a València i el retornament de les eliminades línies 7 i 29 fruit de les discrepàncies entre PP i PSOE. Pretenem també la Creació de la tarja autonòmica de mobilitat que permeta accessos per tot el nostre territori amb un preu únic. La Creació de panells informatius d’arribades i eixides de metro abans de la validació del ticket. La Creació de tanques aïllants en cada estació de metro per tal d’evitar caigudes i accidents a les vies del mateix. L’Adaptació d’un sistema compatible de lloguer de bicicletes entre València i Mislata, per tal facilitar l’accés a la capital sense necessitat de realitzar canvi de vehicle. La Creació de la Variant Ronda Nord cap a Mestre Rodrigo, que evite el transit roda pel centre de la població descongestionant i humanitzant la vida de la Vila facilitant els accessos a vianants. El desenvolupament de les Obres del Pla Confiança pendents que estan deteriorant-se transcorreguts diversos anys de la seua pressupostació.. La recuperació dels camins de l’horta del terme municipal, d’accés a València, Quart de Poblet, Paterna i Xirivella totalment abandonats ara. L’Habilitació d’un accés a la població de Mislata al Bioparc des del carrer Molí del Sol, per tal de donar una solució que havia d’haver-se generat en origen com a contraprestació de tindre esta reserva a les immediacions del nostre terme municipal sense cap contraprestació i solament els seus efectes negatius. La Creació d’un dipòsit de recollida d’aigües pluvials per a usos municipals. L’Estudi de viabilitat per tal de facilitar un canvi de lloc fora de nucli urbà de la fàbrica Payà. I per últim, la Creació d’un Tanatori al costat del cementeri municipal.
Pel que fá a les Polítiques Socials, demanem la finalització del Centre de Dia (carrer Felip Bellver) el qual ja ha tingut tres usos diferents a l’origen des que Bielsa va arribar al govern. També reclamem la finalització del Centre Ocupacional i la seua posada en marxa. I finalment l’estudi sobre la viabilitat de generar un centre de majors aprofitant algunes de les instal·lacions de l’antic hospital militar.

Des de Compromís entenem que aprovar estes esmenes per a posar en practica al 2015 significaria atendre part de les necessitats de la Vila i una millora considerable en la vida de la població. En este punt demanarem de tots els grups el suport i posada en marxa de les mateixes.