El PSOE de Bielsa es mostra contrari a la mesura de Compromís que abaratiria el cost de l’aigua en el rebut de cada vivenda

versión en castellano debajo

Un vegada més en esta legislatura Bielsa demostra que entre el seu discurs i la seua praxi de govern existeix una evident dicotomia. Ahir va deixar-ho palés en votar en contra la proposta de Compromís de remunicipalitzar el servei d’aigües en Mislata.

Per al regidor de Compromís, Javier Gil, ” és evident que el discurs del PSOE de Mislata no correspon per a res amb la realitat de les seues actuacions, l’alcalde Bielsa es plena la boca de parlar d’un municipalisme que ni tenim clar en què es basa, ni s’explica en cap document o ponència, per a ells és només una paraula buida desproveïda de cap significat que utilitzen de manera simple i recurrent, però sense concretar-se mai en res

El partit Socialista de Mislata va negar-se a tractar i debatre el tema adduint el fet que no s’havia presentat de la manera que ells (ells, perquè la fómula emprada per Compromís de presentar-ho com a proposta de resolució és totalment legal, com ho va determinar el secretari municipal a l’inici del punt). Per a Gil això és “Quedar-se en les formes com excusa i no voler entrar-hi en el fons de les qüestions” afegint també “No entendre per què el PSOE no vol debatre per una qüestió de formes, però no tenir cap problema en acceptar 275€ per cadascú dels 9 regidors socialistas que no estan alliberats, inclosos l’alcalde Bielsa i la portaveu Martínez per assisitir a un ple en el que l’únic contingut a debat era la proposta de Compromís.

El PSOE ha tingut al llarg dels darrers dotze anys entre onze i quinze regidors que li atorguen una majoria sòlida i no ha presentat mai una proposta de remunicipalització de l’aigua, per això resulta sorprenent que el PSOE es declarara gran defensor de les municipalitzacions, però absolutament res haja fet en eixa direcció en els vora dotze anys de bielsisme.

Per al regidor de Compromís, “els socialistes han desproveït el ple de la seua funció de control, debat i informació al veïnat“. El bielsisme s’exerceix des dels despatxos, amb secretisme i sense cap transparència. La total confusió que els regidors socialistes tenen entre conceptes bàsics en democràcia com què és el partit, què la corporació municipal i què l’equip de govern fa que per a ells tot està imbricat i no tenen clar quina és cada cosa, per això confonen la responsabilitat de gestionar amb la possibilitat d’imposar pel pes aritmètic de la seua majoria, segrestant el debat públic. Per a Gil “que els plens municipals queden limitats per l’equip de govern socialista a qüestions tècniques i formals i que a més, aquestes vullguen resoldre’s sense debat i en 30 minuts i que les comissions de control (per les quals també cobren els regidors de l’equip de govern que hi participen) duren cinc minuts i en elles ni es done gairebé mai dins del termini i la forma escaient l’ informació concreta i rellevant sol·licitada per l’oposició.”

L’inexplicable vot contrari del PSOE (i únic, ja que la resta de partits, Ciudadanos, PP i Vox, varen abstenir-se) a la proposta de remunicipalització evita i endarrereix un debat què, més prompte o més tard caldrà tenir, el de si els serveis que afecten els béns i recursos bàsics han de gestionar-se des de la part pública o la privada. Per al regidor de Compromís “Ahir el PSOE de Mislata, per la seua estultícia i la seua supèrbia, va deixar anar una magnífica oportunitat de començar a revertir els models neoliberals de gestió dels serveis públics Essentials, heretats d’altres governs conservadors, i va caure en una evident inconseqüència entre allò que diu defendre i allò que realment fa”

En els darrers mesos el PSOE de Mislata ha votat en contra la remunicipalització de l’aigua, la creació d’una empresa municipal d’energia elèctrica renovable, en contra de la migració dels comptes i operacions financeres municipals cap a la banca ètica i amb valors i també ha dit no a la creació d’una xarxa de carril-bici per a Mislata.

Tot això evidencia que el govern de Bielsa sempre prefereix mantindre allò heretat dels governs populars que tractar de fer canvis progressistes, socials i d’esquerres.

Bielsa vota en contra de re-municipalizar el servicio de agua potable

El PSOE de Bielsa se muestra contrario a la medida de Compromís que abarataria el coste del recibo del agua de cada vivienda

El partido socialista de Mislata vota en contra aduciendo que no se presentó con las formas que ellos admiten, a pesar de que la propuesta hecha es perfectamente legal

Una vez más en esta legislatura el Partido Socialista de Mislata demuestra que entre su discurso y su praxis de gobierno existe una evidente dicotomía. Ayer lo dejó patente al votar en contra la propuesta de Compromís de remunicipalizar el servicio de aguas en Mislata.

Para el regidor de Compromís, Javier Gil, ” es evidente que el discurso del PSOE de Mislata no corresponde para nada con la realidad de sus actuaciones, el alcalde Bielsa se llena la boca de habla de un municipalismo que ni tenemos claro en que se basa, ni se explica en ningún documento o ponencia, para ellos es solo una palabra vacía desprovista de ningún significado que utilizan de manera simple y recurrente, pero sin concretarse nunca en nada

El partido Socialista de Mislata se negó a tratar y debatir el tema aduciendo el hecho que no se había presentado de la manera que ellos (ellos, porque la fórmula empleada por Compromís de presentarlo como propuesta de resolución es totalmente legal, como lo determinó el secretario municipal al inicio del punto). Para Gil esto es “Quedarse en las formas como excusa y no querer entrar en el fondo de las cuestiones” añadiendo también “No entender por qué el PSOE no quiere debatir por una cuestión de formas, pero no tener ningún problema al aceptar 275€ cada regidor (nueve en el caso socialista, incluido el alcalde Bielsa y la portavoz Martínez) por asistir a un pleno en el que el único contenido a debate era la propuesta de Compromís.

El PSOE ha tenido a lo largo de los últimos doce años, entre once y quince regidores que le otorgan una mayoría sólida y no ha presentado nunca una propuesta de remunicipalización del agua, por eso resulta sorprendente que el PSOE se declarara gran defensor de las municipalizaciones, pero absolutamente nada haya hecho en esa dirección en los borde ocho años de. bielsismo

Para el regidor de Compromís, “los socialistas han desprovisto el pleno de su función de control, debate e información al vecindario“. El bielsismo se ejerce desde los despachos, con secretismo y sin ninguna transparencia. La total confusión que los regidores socialistas tienen entre conceptos básicos en democracia como que es el partido, que la corporación municipal y que el equipo de gobierno hace que para ellos todo está imbricado y no tienen claro cuál es cada cosa, por eso confunden la responsabilidad de gestionar con la posibilidad de imponer por el peso aritmético de su mayoría, secuestrando el debate público. Para Gil “que los plenos municipales quedan limitados por el equipo de gobierno socialista a cuestiones técnicas y formales y que además, estas quieran resolverse sin debate y en 30 minutos y que las comisiones de control (por las cuales también cobran los regidores del equipo de gobierno que participan) duren cinco minutos y en ellas ni se dé casi nunca dentro del plazo y la forma oportuna la información concreta y relevante solicitada por la oposición.

El inexplicable voto contrario del PSOE (y único, puesto que el resto de partidos Ciudadanos, PP y Vox, se abstuvieron) a la propuesta de remunicipalización evita y atrasa un debate que, más pronto o más tarde habrá que tener, el de si los servicios que afectan los bienes y recursos básicos tienen que gestionarse desde la parte pública o la privada. Para el regidor de Compromís “Ayer el PSOE de Mislata, por su estulticia y su soberbia, perdió una magnífica oportunidad de empezar a revertir los modelos neoliberales de gestión de los servicios públicos esenciales heredados otros gobiernos conservadores y cayó en una evidente inconsecuencia entre aquello que dice defender y aquello que realmente hace

En los últimos meses el PSOE de Mislata ha votado en contra la remunicipalización del agua, la creación de una empresa municipal de energía eléctrica renovable, en contra de la migración de las cuentas y operaciones financieras municipales hacia la banca ética y con valores o  también ha dicho no a la creación de una red de carril-bici para Mislata.

Todo esto evidencia que el gobierno de Bielsa siempre prefiere mantener aquello heredado de los gobiernos populares que tratar de hacer cambios progresistas, sociales y de izquierdas.