El grup socialista de Bielsa torna a utilitzar la presentació d’esmenes que desvirtuen la moció inicial de suport al col·lectiu de persones celíaques presentada per Compromís, per buidar-la de contingut i de qualsevol aplicació real.

  
Una vegada més i en aquests dos anys ja en van unes quantes, el partit socialista de Mislata utilitza la majoria absoluta que te al ple municipal per canviar l’esperit o desproveir de contingut una proposta de Compromís. En aquest cas ajudes a la visualització i normalització de la vida de les persones celíaques.         

La tàctica és sempre la mateixa, diu el regidor dels eco-valencianistes Javier Gil i Marín: “Aprofiten la seua majoria per a buidar de contingut i d’accions reals les propostes i per a llevar dels acords qualsevol acció que impliquen al municipi en inversions necessàries”, Afegint que: “són una maquinària política enfocada a la propaganda i no tenen voluntat d’aprofitar les propostes externes per a millorar la vida del veïnat, la seua visió del sistema democràtic és unilateral i reduccionista, on el que conta és apuntar-se tot allò que pot ser publicitat i negar i traslladar al govern autonòmic tot allò que signifique treball o despesa municipal”


Les esmenes presentades pel grup socialista buiden de contingut la moció presentada per a recolzar la ciutadania celíaca de la Vila de Mislata. Han volgut llevar del text i dels acords que es facen campanyes municipals de visibilització i sensibilització sobre la celiaquia, no han volgut destinar cap partida d’ajuda a les famílies afectades i ni tan sols han volgut comprometre’s en parlar amb les cadenes de distribució d’aliments perquè augmenten l’oferta de productes lliures de gluten.


La seua obsessió implica elevar al govern autonòmic (sempre a les conselleries que gestiona Compromís, siguen o no les competents en la matèria escaients) qualsevol acció o proposta concreta que implique cert treball o despesa.

Davant aquestes pràctiques filibusteres i de baix nivell democràtic, Compromís per Mislata ha decidit plantar-se i fer públic el motiu pel qual no ha acceptat el debat i aprovació d’una moció sota eixes condicions. És una llàstima que el govern municipal de Bielsa treballe sempre pensant en els interessos del partit en primer lloc i només actuant sota criteris propagandístics sense parar atenció a un col·lectiu com és el de persones amb celiaquia que necessita la seua actuació, justament hui que es celebra el dia de les persones que la pateixen.

Compromís per Mislata se ve obligado a retirar una moción ante el filibusterismo político del PSOE



El grupo socialista de Bielsa vuelve a utilizar la presentación de enmiendas que desvirtúan la moción inicial de apoyo al colectivo de personas celiacas presentada por Compromís, para vaciarla de contenido y de cualquier aplicación real.    

Una vez más y en estos dos años ya van unas cuantas, el partido socialista de Mislata utiliza la mayoría absoluta que tiene al pleno municipal, para cambiar el espíritu o desproveer de contenido una propuesta de Compromís. En este caso para la visualización y normalización de la vida de las personas celiacas.      

La táctica es siempre la misma, dice el concejal de los eco-valencianistas Javier Gil i Marín: “Aprovechan su mayoría para vaciar de contenido y de acciones reales las propuestas y para quitar de los acuerdos cualquier acción que implican en el municipio inversiones necesarias”, Añadiendo que: “son una maquinaria política enfocada a la propaganda y no tienen voluntad de aprovechar las propuestas externas para mejorar la vida del vecindario, su visión del sistema democrático es unilateral y reduccionista, donde lo que cuenta es apuntarse todo aquello que puede ser publicitado y negar o trasladar al gobierno autonómico todo aquello que significa trabajo o gasto municipal”  

Las enmiendas presentadas por el grupo socialista vacían de contenido la moción presentada para apoyar la ciudadanía celiaca de la Vila de Mislata. Han querido quitar del texto y de los acuerdos que se hagan campañas municipales de visibilización y sensibilización sobre la celiaquía, no han querido destinar ninguna partida de ayuda a las familias afectadas y ni siquiera han querido comprometerse al hablar con las cadenas de distribución de alimentos para que aumenten la oferta de productos libres de gluten.

Su obsesión implica elevar en el gobierno autonómico (siempre a las consellerias que gestiona Compromís, sean o no las competentes en la materia oportunas) cualquier acción o propuesta concreta que implique cierto trabajo o gasto.      

Ante estas prácticas filibusteras y de bajo nivel democrático, Compromís per Mislata ha decidido plantarse y hacer público el motivo por el cual no ha aceptado el debate y aprobación de una moción bajo esas condiciones. Es una lástima que el gobierno municipal de Bielsa trabaje siempre pensando en los intereses del partido en primer lugar y solo actuando bajo criterios propagandísticos sin prestar atención a un colectivo como es el de personas con celiaquía que necesita su actuación, justamente hoy que se celebra el día de las personas que la sufren.