Compromís proposa instal·lar desfibril·ladors als centres educatius de Mislata

Compromís per Mislata presenta al Ple de desembre una moció per a instal·lar desfibril·ladors en els centres educatius de Mislata. Javier Gil, portaveu i regidor de Compromís per Mislata, ha comentat que “amb la moció pretenem garantir un dret constitucional com és la protecció de la salut”.


La moció de compromís proposa que l’Ajuntament instal·le els desfibril·ladors en tots els centres educatius públics de Mislata durant el curs escolar 2019-2020. “Disposar de desfibril·ladors reduiria el temps de resposta davant una parada cardíaca, i implicaria augmentar exponencialment la probabilitat de salvar la vida de la persona” ha explicat Gil.

Segons alguns estudis, a Espanya si tens una parada cardíaca fora de l’àmbit sanitari, només tens un 10% de probabilitat de sobreviure. En canvi, a EEUU l’èxit de sobreviure és del 50% com a conseqüència de la presència massiva de desfibril·ladors. “Aquest fet evidencia la necessitat de la seua instal·lació en l’àmbit educatiu” ha defensat Gil.

Des dels poders públics hem de ser capaços d’atenuar o eliminar, en la mesura del possible, les conseqüències negatives de determinades patologies, en aquest cas una parada cardíaca, mitjançant accions individuals i/o col·lectives”.

Javier Gil ha conclòs afirmant que “segons les dades que tenim, la inversió no és molt elevada, encara que per a nosaltres a la salut i la vida no cal ficar-li preu, són drets fonamentals que cal respectar i protegir, i amb aquesta proposta s’aconsegueixen ambdues coses.”

Compromís propone instalar desfibriladores en los centros educativos de Mislata

Compromís per Mislata ha presentado al Pleno de diciembre una moción para instalar desfibriladores en los centros educativos de Mislata. Javier Gil, portavoz y regidor de Compromís per Mislata, ha comentado que “con la moción pretendemos garantizar un derecho constitucional cómo es la protección de la salud”.

La moción de Compromís propone que el Ayuntamiento instale los desfibriladores en todos los centros educativos públicos de Mislata durante el curso escolar 2019-2020. “Disponer de desfibriladores reduciría el tiempo de respuesta ante una parada cardíaca, e implicaría aumentar exponencialmente la probabilidad de salvar la vida de la persona” ha explicado Gil. 

Según algunos estudios, en España si tienes una parada cardíaca fuera del ámbito sanitario, sólo tienes un 10% de probabilidad de sobrevivir. En cambio, en EEUU el éxito de sobrevivir es del 50% como consecuencia de la presencia masiva de desfibriladores. “Este hecho evidencia la necesidad de su instalación en el ámbito educativo” ha defendido Gil. 

Desde los poderes públicos tenemos que ser capaces de atenuar o eliminar, dentro de lo posible, las consecuencias negativas de determinadas patologías, en este caso una parada cardíaca, mediante acciones individuales y/o colectivas”. 

Javier Gil ha concluido afirmando que “según los datos que tenemos, la inversión no es muy elevada, aunque para nosotros a la salud y la vida no hay que ponerle precio, son derechos fundamentales que hay que respetar y proteger, y con esta propuesta se consiguen ambas cosas.”


Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *