Bielsa utilitza una proposta de l’Associació de Centres Privats d’Educació Infantil de primer cicle de Mislata per a fer xantatge a l’oposició.

El passat dilluns 26 novembre Compromís per Mislata es va reunir amb l’associació de centres educatius infantils per tal de conèixer la proposta de conveni del servei d’escolarització infantil en Mislata que havien presentat a l’Ajuntament. Aquesta reunió amb els grups polítics de l’oposició se celebra com a conseqüència de la negativa de l’equip de govern de portar endavant la proposta. Una reunió que va comptar amb la presència de tots els grups de l’oposició i Podem Mislata excepte Ciudadanos, el qual va ignorar a l’associació.


Javier Gil, portaveu i regidor de Compromís per Mislata, ha declarat que «fruit d’aquesta col·laboració, des de Compromís vam presentar una esmena als Pressupostos 2019 per tal d’incloure una partida de 94.000€ per a la realització del conveni educatiu, i garantir la igualtat de condicions en l’accés a l’escolarització de 0 a 3 anys».


El regidor de Compromís ha denunciat que «l’equip de govern de Bielsa va mentir a les directores dels centres infantils dient-los que no era possible fer el conveni per qüestions tècniques». En canvi, l’interventor el mateix dia del ple va emetre un informe on afirmava que no hi havia cap inconvenient pressupostari per a l’aprovació de l’esmena.


«Aquest fet evidència que Bielsa sempre s’amaga darrere dels tècnics i no té escrúpols en utilitzar partidistament associacions del municipi, li hem de recordar que incloure una proposta al pressupost és qüestió de voluntat política» ha comentat Gil.


Però, el més vergonyós encara estava per vindre. La presència massiva de l’Associació de Centres Privats d’Educació Infantil de primer cicle de Mislata al Ple municipal i la força dels grups polítics de l’oposició, a excepció de Ciudadanos, va destapar la carassa del PSOE. Bielsa, ‘el rei del postureo‘ i del xantatge. L’alcalde socialista va condicionar la negociació de la proposta a obtenir el vot favorable de l’oposició als pressupostos «Bielsa ens va fer xantatge i no va dubtar en utilitzar a l’Associació de Centres Privats d’Educació Infantil per a obtenir benefici propi, demostrant que no té escrúpols» ha declarat Gil.


Fer polítiques és pensar en les persones, no en fer política per al seu melic com el PSOE de Bielsa. Des de Compromís hem defensat la proposta perquè estem convençuts de la importància que té l’escolarització infantil i més encara poder garantir l’accés en igualtat de condicions» a més, Javier Gil ha afegit que «no podíem votar els pressupostos de Bielsa perquè converteixen a Mislata en una agència de publicitat però hem ficat per damunt els interessos dels més menuts i garantir l’educació infantil de 0 a 3 anys, ja que és el més important».

Bielsa chantajea a la ciudadanía en los presupuestos de Mislata


Bielsa utiliza una propuesta de la Asociación de Centros Privados de Educación Infantil de primer ciclo de Mislata para chantajear a la oposición.


El pasado lunes 26 noviembre Compromís per Mislata se reunió con la asociación de centros educativos infantiles para conocer la propuesta de convenio del servicio de escolarización infantil en Mislata que habían presentado en el Ayuntamiento. Esta reunión con los grupos políticos de la oposición se celebra como consecuencia de la negativa del equipo de gobierno de aceptar la propuesta. Una reunión que contó con la presencia de todos los grupos de la oposición y Podemos Mislata excepto Ciudadanos, el cual ignoró a la asociación.


Javier Gil, portavoz y regidor de Compromís per Mislata, ha declarado que «fruto de esta colaboración, desde Compromés presentamos una enmienda a los Presupuestos 2019 para incluir una partida de 94.000€ para la realización del convenio educativo, y garantizar la igualdad de condiciones en el acceso a la escolarización de 0 a 3 años».


El regidor de Compromís ha denunciado que «el equipo de gobierno de Bielsa mintió a las directoras de los centros infantiles diciéndoles que no era posible hacer el convenio por cuestiones técnicas». En cambio, el interventor el mismo día del pleno emitió un informe donde afirmaba que no había ningún inconveniente presupuestario para la aprobación de la enmienda.


«Este hecho evidencia que Bielsa siempre se esconde detrás de los técnicos y no tiene escrúpulos en utilizar partidistamente a las asociaciones del municipio, le tenemos que recordar que incluir una propuesta en el presupuesto es cuestión de voluntad política» ha comentado Gil.


Pero, lo más vergonzoso todavía estaba por llegar. La presencia masiva de la Asociación de Centros Privados de Educación Infantil de primer ciclo de Mislata en el Pleno municipal y la fuerza de los grupos políticos de la oposición, a excepción de Ciudadanos, destapó la careta del PSOE. Bielsa, ‘el rey del postureo’ y del chantaje. El alcalde socialista condicionó la negociación de la propuesta a obtener el voto favorable de la oposición a los presupuestos «Bielsa nos chantajeó y no dudó en utilizar a la Asociación de Centros Privados de Educación Infantil para obtener beneficio propio, demostrando que no tiene escrúpulos» ha declarado Gil.


“Hacer políticas es pensar en las personas, no al hacer política para su ombligo como el PSOE de Bielsa. Desde Compromís hemos defendido la propuesta porque estamos convencidos de la importancia que tiene la escolarización infantil y más todavía poder garantizar el acceso en igualdad de condiciones» además, Javier Gil ha añadido que «no podíamos votar los presupuestos de Bielsa porque convierten en Mislata en una agencia de publicidad pero hemos antepuesto los intereses de los más pequeños y garantizar la educación infantil de 0 a 3 años, puesto que es lo más importante».