Bielsa esquiva millorar la transparència a l’Ajuntament de Mislata

Compromís per Mislata ha proposat al Ple de Juliol una moció per a la implantació total i efectiva de la transparència i el bon govern a Mislata. No obstant això, el govern del PSOE de Bielsa, mitjançant una esmena, ha canviat el sentit de la moció esquivant les mesures proposades per Compromís.

Javier Gil, portaveu i regidor de Compromís per Mislata, ha comentat que “a la moció proposem la millora de la transparència en tres aspectes fonamentals: la comunicació, la informació i l’agenda institucional”. Però, “com quedava molt mal que el PSOE votara en contra, van esmenar la moció per a negar la presència de l’oposició als mitjans de comunicació municipals”. L’esmena del grup socialista va estar aprovada únicament amb els vots del PSOE de Bielsa.

La moció de compromís proposava que l’Ajuntament informara els grups polítics dels actes institucionals, que l’Ajuntament publicara als mitjans de comunicació municipals notícies sobre les actuacions dels membres de l’oposició i, finalment, la publicació de l’agenda institucional de l’alcalde.

Amb l’esmena del PSOE, la moció es va aprovar per unanimitat però evitant que l’oposició tinga presència als mitjans de comunicació municipals.

“El govern de Mislata ha convertit els mitjans de comunicació públics en el seu propi canal nou, el NO-DO de Bielsa, mitjans que invisibilitzen a l’oposició i que neguen la seua existència. Aquest govern autoritari no diferència entre la institució i el partit, i no poden posar a l’Ajuntament de Mislata el seu servei” ha conclòs Gil.

Bielsa esquiva mejorar la transparencia en el Ayuntamiento de Mislata

Compromís per Mislata ha propuesto en el Pleno de Julio una moción para la implantación total y efectiva de la transparencia y el buen gobierno en Mislata. Sin embargo, el gobierno del PSOE de Bielsa, mediante una enmienda, ha cambiado el sentido de la moción esquivando las medidas propuestas por Compromís.

Javier Gil, portavoz y regidor de Compromís per Mislata, ha comentado que “en la moción proponemos la mejora de la transparencia en tres aspectos fundamentales: la comunicación, la información y la agenda institucional”. Pero, “como quedaba muy mal que el PSOE votara en contra, enmendaron la moción para negar la presencia de la oposición a los medios de comunicación municipales”. La enmienda del grupo socialista estuvo aprobada únicamente con los votos del PSOE de Bielsa.

La moción de Compromís proponía que el Ayuntamiento informara a los grupos políticos de los actos institucionales, que el Ayuntamiento publicara en los medios de comunicación municipales noticias sobre las actuaciones de los miembros de la oposición y, finalmente, la publicación de la agenda institucional del alcalde.

Con la enmienda del PSOE, la moción se aprueba por unanimidad pero evitando que la oposición tenga presencia en los medios de comunicación municipales.

“El gobierno de Mislata ha convertido los medios públicos en su propio canal nou, el NO-DON de Bielsa, medios que invisibilizan a la oposición y que niegan su existencia. Este gobierno autoritario no diferencia entre la institución y el partido, y no pueden poner el Ayuntamiento de Mislata su servicio” ha concluido Gil.

Arxivat en: Ajuntament Mislata, Compromis per Mislata, Transparència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *