Compromís per Mislata va denunciar al ple d’abril la sentència de l’Audiència Provincial de Navarra en el cas conegut mediàticament com el de “la manada”. Prèviament, el regidor i portaveu de Compromís per Mislata, Javier Gil va assistir a la concentració a les portes de l’Ajuntament en repulsa de la sentència: “estem ací per llançar un missatge molt clar: no és abús, és violació”.

Javier Gil va manifestar que “s’evidencia clarament que la legislació actual respon a un sistema patriarcal i per tant, aquesta víctima podria haver estat qualsevol dona de Mislata i com a ciutadans lliures que sí que som, no podem més que cridar ben alt que aquesta sentència la respectem però ni la comprenem ni la compartim”. A la concentració de la vesprada no va assistir cap membre de l’equip de govern del PSOE de Bielsa.

L’endemà de conéixer la sentència, les associacions de dones de Mislata i la Casa de la Dona han convocat una concentració als jutjats de Mislata on Compromís també ha estat present per denunciar la impunitat dels violadors. Javier Gil ha lamentat que “els magistrats demanen a les víctimes d’una violació que arrisquen la seua vida i la seua integritat per a demostrar que s’oposen a l’agressió sexual. No sols no és no, sinó que basta que una dona no done consentiment explícit perquè quede clar que no hi ha consentiment”.

 

Compromís per Mislata se manifiesta contra la sentencia de “la manada”

Compromís per Mislata denunció en el pleno de abril la sentencia de la Audiencia Provincial de Navarra en el caso conocido mediáticamente como el de “la manada”. Previamente, el regidor y portavoz de Compromís per Mislata, Javier Gil, asistió a la concentración a las puertas del Ayuntamiento en repulsa a la sentencia: “estamos aquí para lanzar un mensaje muy claro: no es abuso, es violación”.

Javier Gil manifestó que “se evidencia claramente que la legislación actual responde a un sistema patriarcal y por lo tanto, esta víctima podría haber sido cualquier mujer de Mislata y como ciudadanos libres que sí que somos, no podemos más que gritar muy alto que esta sentencia la respetamos pero ni la comprendemos ni la compartimos”. En la concentración de la tarde no asistió ningún miembro del equipo de gobierno del PSOE de Bielsa.

El día siguiente de conocer la sentencia, las asociaciones de mujeres de Mislata y la Casa de la Dona han convocado una concentración en los juzgados de Mislata, Compromís también ha estado presente para denunciar la impunidad de los violadores. Javier Gil ha lamentado que “los magistrados pidan a las víctimas de una violación que arriesguen su vida y su integridad para demostrar que se oponen a la agresión sexual. No sólo no es no, sino que basta con que una mujer no de consentimiento explícito para que quede claro que no hay consentimiento”.