L’Ajuntament de Mislata ha aprovat en el Ple de març la moció de Compromís per destinar un 0.7% en la partida de cooperació internacional al pressupost municipal. Javier Gil, regidor i portaveu de Compromís per Mislata ha manifestat la seua alegria per la decisió presa: “des de Compromís considerem que la política de cooperació internacional al desenvolupament és una dimensió integrant de la salut democràtica dels pobles i que l’objectiu que hem de perseguir és complir amb les Nacions Unides i destinar un 0,7% dels nostres pressupostos a polítiques vinculades a la cooperació internacional al desenvolupament”.

Actualment, al pressupost del 2018 es destina el 0.12% a les polítiques de cooperació internacional, incomplint els acords internacionals del 0.7% de Nacions Unides i la llei valenciana de cooperació. Javier Gil ha declarat que “estarem vigilants amb el govern de Bielsa perquè al pressupost del 2019 es revertisca aquesta situació i no tingam de tornar a presentar la moció el pròxim any”. Per últim, l’edil de Compromís ha afegit que “aquesta quantitat es destinarà a promoure el desenvolupament humà sostenible, la pau i la justícia, la democratització i el respecte als drets humans”.

 

Compromís consigue el 0.7% para la Cooperación Internacional de Mislata

El Ayuntamiento de Mislata ha aprobado en el Pleno de marzo la moción de Compromís para destinar un 0.7% en la partida de cooperación internacional al presupuesto municipal. Javier Gil, regidor y portavoz de Compromís per Mislata ha manifestado su alegría por la decisión tomada: “desde Compromís consideramos que la política de cooperación internacional al desarrollo es una dimensión integrante de la salud democrática de los pueblos y que el objetivo que tenemos que perseguir es cumplir con las Naciones Unidas y destinar un 0,7% de nuestros presupuestos a políticas vinculadas a la cooperación internacional al desarrollo”.

 

Actualmente, en el presupuesto del 2018 se destina el 0.12% a las políticas de cooperación internacional, incumpliendo los acuerdos internacionales del 0.7% de Naciones Unidas y la ley valenciana de cooperación. Javier Gil ha declarado que “estaremos vigilantes con el gobierno de Bielsa para que en el presupuesto del 2019 se revierta esta situación y no tengamos que volver a presentar la moción el próximo año”. Por último, el edil de Compromís ha añadido que “esta cantidad se destinará a promover el desarrollo humano sostenible, la paz y la justicia, la democratización y el respeto a los derechos humanos”.