Compromís per Mislata ha presentat una moció al Ple de març perquè s’incremente al pressupost municipal la partida de cooperació internacional al 0.7%, i a més que l’Ajuntament de Mislata assumeix-hi la llei de cooperació valenciana i solidaritat.

En paraules de Javier Gil, portaveu i regidor del grup municipal Compromís per Mislata, “la societat mislatera sempre ha demostrat ser gent solidària i compromesa, i les polítiques del govern de Bielsa han d’estar en consonància amb aquest sentir generalitzat”.

Des de finals de la dècada dels quaranta i principis dels cinquanta des d’àmbits internacionals es va proposar destinar un percentatge del Producte Nacional Brut (PNB) dels països rics com ajuda oficial del desenvolupament dels països del Sud. En aquest sentit, les Nacions Unides van adoptar la resolució 61 que té per objectiu destinar el 0,7% del PNB dels països més industrialitzats a Ajuda Oficial al desenvolupament per als països empobrits del Sud.

Aquesta proposta de destinar el 0,7% del PNB ha sigut ratificada en posteriors cimeres de Nacions Unides com la de Rio en 1992, i reafirmat permanentment a Espanya per tots els partits polítics, no solament per ells sinó en acords concrets i nacionals com el Pacte de Solidaritat signat l’any 1995 i ratificat en la cimera de Monterrey en el 2000, i en els Objectius del Mil·lenni per al 2015.

El regidor de Compromís ha lamentat que “el govern de l’estat espanyol apenes destine un 0,2% per a la cooperació internacional, essent el govern valencià qui major esforç realitza augmentat la partida en aquesta legislatura al 0,3%” Gil ha afegit que “l’objectiu ha de ser del 0.7% cap amunt, no ens podem permetre cap retrocés més”.

“Els cinc eixos centrals de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible: persones, planeta, prosperitat, pau i partenariat han de ser els nostres eixos per no ser còmplices indirectes de l’atropellament que estan patint les poblacions refugiades” ha conclòs Gil.

 

Compromís propone incrementar la partida de cooperación internacional al 0.7%

 

Compromís per Mislata ha presentado una moción para que se incremente en el presupuesto municipal la partida de cooperación internacional al 0.7%, y además para que el Ayuntamiento de Mislata asuma la ley de cooperación valenciana y solidaridad.

En palabras de Javier Gil, portavoz y regidor del grupo municipal Compromís per Mislata, “la sociedad mislatera siempre ha demostrado ser gente solidaria y comprometida, y las políticas del gobierno de Bielsa tienen que estar en consonancia con este sentir generalizado”.

Desde finales de la década de los cuarenta y principios de los cincuenta desde ámbitos internacionales se propuso destinar un porcentaje del Producto Nacional Bruto (PNB) de los países ricos como ayuda oficial al desarrollo de los países del Sur. En este sentido, las Naciones Unidas adoptaron la resolución 61 que tiene por objetivo destinar el 0,7% del PNB de los países más industrializados a Ayuda Oficial al Desarrollo para los países empobrecidos del Sur.

Esta propuesta de destinar el 0,7% del PNB ha sido ratificada en posteriores cumbres de Naciones Unidas como la de Rio en 1992, y reafirmado permanentemente en España por todos los partidos políticos, no solamente por ellos sino en acuerdos concretos y nacionales como el Pacto de Solidaridad firmado en 1995 y ratificado en la cumbre de Monterrey en el 2000, y en los Objetivos del Milenio para el 2015.

El regidor de Compromís ha lamentado que “el gobierno del estado español apenas destine un 0,2% para la cooperación internacional, siendo el gobierno valenciano quién mayor esfuerzo realiza aumentado la partida en esta legislatura al 0,3%” Gil ha añadido que “el objetivo tiene que ser del 0.7% hacia arriba, no nos podemos permitir ningún retroceso más”.

 “Los cinco ejes centrales de la Agenda 2030 de Desarrollo Sostenible: personas, planeta, prosperidad, paz y partenariado tienen que ser nuestros ejes para no ser cómplices indirectos del atropello que están sufriendo las poblaciones refugiadas” ha concluido Gil.