El PSOE de Bielsa ha sigut l’únic partit que ha votat en contra d’incloure per urgència la moció de Compromís per Mislata amb l’objectiu d’adherir-se a la vaga general del dia 8 de març convocada a escala mundial. Javier Gil, portaveu i regidor de Compromís per Mislata, ha defensat la importància de la moció i la necessitat de la seua inclusió: “ara més que mai hem d’avançar decididament cap a la igualtat, estem en un moment clau, i no entenem com per al PSOE de Bielsa la lluita contra la desigualtat salarial entre dones i homes no és una urgència”.

Gil ha afegit que “les comissions per on passen les mocions quasi sempre han sigut el primer i tercer dilluns del mes, i en aquest cas s’ha avançat a un dijous, la qual cosa indica que convoquen quan els dóna la gana. El PSOE s’excusa que no vol crear un precedent, però la lluita per la igualtat de les dones i homes no es pot justificar amb tecnicismes ni formalismes, no ens podem posar de perfil”.

La moció de la formació valencianista, entre altres propostes, demanava al govern espanyol l’inici dels tràmits per aprovar una llei d’equiparació efectiva salarial entre homes i dones. La proposta de convertir la moció de Compromís en una declaració institucional no ha comptat amb el suport del Partit Popular i C’s al desconéixer el contingut d’aquesta. Javier Gil, ha manifestat la seua perplexitat davant aquesta situació: “l’article 11 del ROM estableix la possibilitat d’incloure punts d’urgència, cal recordar-li al senyor Bielsa que el PSOE de Pedro Sánchez va comunicar fa dos dies el suport a la vaga convocada pels sindicats UGT i CCOO, tal vegada hauria de fixar-se més en el que fa el seu partit a altres nivells, perquè a Mislata sembla que és un altre partit i no el PSOE qui governa”.

A més, el regidor de Compromís ha manifestat que “ací estem per a fer política, són les decisions polítiques les que transformen la realitat, però per això es necessita voluntat” i ha continuat afirmant que “amb aquesta decisió, pareix que el PSOE de Bielsa no està a favor de la lluita per la igualtat, les mislateres i els mislaters volem més fets i menys fotos”.

Malgrat tot, Javier Gil té clar que “sense les dones no produïm i sense elles no es reprodueix el sistema econòmic i la vida, per això el 8M farem vaga per exigir l’equiparació salarial entre homes i dones i direm prou a totes les violències que pateixen les dones en tots els àmbits i espais de la seua vida, des de les cases, les empreses i les institucions de l’Estat”.

 

El PSOE secuestra las políticas de igualdad en Mislata e impide hablar al pleno de la huelga del 8M

 

El PSOE de Bielsa ha sido el único partido que ha votado en contra de incluir por urgencia la moción de Compromís per Mislata con el objetivo de adherirse a la huelga general del día 8 de marzo convocada a escala mundial. Javier Gil, portavoz y regidor de Compromís per Mislata, ha defendido la importancia de la moción y la necesidad de su inclusión: “ahora más que nunca tenemos que avanzar decididamente hacia la igualdad, estamos en un momento clave, y no entendemos como para el PSOE de Bielsa la lucha contra la desigualdad salarial entre mujeres y hombres no es una urgencia”.

Gil ha añadido que “las comisiones por donde pasan las mociones casi siempre han sido el primer y tercer lunes del mes, y en este caso se ha avanzado a un jueves, lo cual indica que convocan cuando los da la gana. El PSOE se excusa que no quiere crear un precedente, pero la lucha por la igualdad de las mujeres y hombres no se puede justificar con tecnicismos ni formalismos, no nos podemos poner de perfil”.

La moción de la formación valencianista, entre otras propuestas, pedía al gobierno español el inicio de los trámites para aprobar una ley de equiparación efectiva salarial entre hombres y mujeres. La propuesta de convertir la moción de Compromiso en una declaración institucional no ha contado con el apoyo del Partido Popular y C’s al desconocer el contenido de esta. Javier Gil, ha manifestado su perplejidad ante esta situación: “el artículo 11 del ROM establece la posibilidad de incluir puntos de urgencia, hay que recordarle al señor Bielsa que el PSOE de Pedro Sánchez comunicó hace dos días el apoyo a la huelga convocada por los sindicatos UGT y CCOO, tal vez tendría que fijarse más en el que hace su partido a otros niveles, porque en Mislata parece que es otro partido y no el PSOE quién gobierna”.

Además, el regidor de Compromís ha manifestado que “aquí estamos para hacer política, son las decisiones políticas las que transforman la realidad, pero para eso se necesita voluntad” y ha continuado afirmando que “con esta decisión, parece que el PSOE de Bielsa no está a favor de la lucha por la igualdad, las mislateras y los mislateros queremos más hechos y menos fotos”.

A pesar de todo, Javier Gil tiene claro que “sin las mujeres no producimos y sin ellas no se reproduce el sistema económico y la vida, por eso el 8M haremos huelga para exigir la equiparación salarial entre hombres y mujeres y diremos basta a todas las violencias que sufren las mujeres en todos los ámbitos y espacios de su vida, desde las casas, las empresas y las instituciones del Estado”.