Compromís proposa declarar a Mislata municipi promotor del joc lliure i no sexista

Compromís per Mislata proposarà al Ple de desembre declarar Mislata municipi promotor del joc lliure. Javier Gil, portaveu i regidor de Compromís per Mislata ha destacat “la importància de promoure des de les administracions públiques l’equitat i la igualtat de drets entre el nostre veïnat”.

La moció pretén declarar la localitat de Mislata poble compromés amb els principis del joc lliure d’estereotips i promotor del joc no sexista. “Jugar és una eina d’aprenentatge molt potent mitjançant la qual les xiquetes i xiquets assagen formes de ser i relacionar-se, que després tenen un reflex en la jerarquia social” ha manifestat Gil.

La masculinitat i la feminitat s’aprenen també jugant, associant determinats conceptes a cada gènere “als xiquets des de ben menuts, a través de les joguines que empren com guerrers, espases i cotxes, se’ls ensenya l’agressivitat, la competència i el lideratge i a les xiquetes a través de les nines se’ls inculca un cànon de bellesa que marcarà la seua idea de feminitat” ha opinat Gil.

D’aquesta manera, Compromís per Mislata reitera el suport a la Regidoria de la Dona i Polítiques d’Igualtat de Mislata en la campanya Regala Igualtat i demana el compromís del consistori amb una educació igualitària que fomente els valors d’equitat, tolerància i respecte cap a les persones, independentment del seu gènere, ètnia, religió o opcions polítiques.

 

Compromís propone declarar Mislata municipio promotor del juego libre y no sexista

 

Compromís per Mislata propondrá en el Pleno de diciembre declarar Mislata municipio promotor del juego libre. Javier Gil, portavoz y regidor de Compromís per Mislata ha destacado “la importancia de promover desde las administraciones públicas la equidad y la igualdad de derechos entre nuestro vecindario”.

La moción pretende declarar la localidad de Mislata pueblo comprometido con los principios del juego libre de estereotipos y promotor del juego no sexista. “Jugar es una herramienta de aprendizaje muy potente mediante la cual las niñas y niños ensayan formas de ser y relacionarse, que después tienen un reflejo en la jerarquía social” ha manifestado Gil.

La masculinidad y la feminidad se aprenden también jugando, asociando determinados conceptos a cada género “a los niños desde bien pequeños, a través de los juguetes que emplean como guerreros, espadas y coches, se les enseña la agresividad, la competencia y el liderazgo y a las niñas a través de las muñecas se les inculca un canon de belleza que marcará su idea de feminidad” ha opinado Gil.

De este modo, Compromís per Mislata reitera el apoyo a la Concejalía de la Mujer y Políticas de Igualdad de Mislata en la campaña Regala Igualdad y pide el compromiso del consistorio en una educación igualitaria que fomente los valores de equidad, tolerancia y respeto hacia las personas, independientemente de su género, etnia, religión u opciones políticas.

Arxivat en: Ajuntament Mislata, Compromis per Mislata

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *