Compromís reclama al ministeri recursos contra la violència masclista

Javier Gil, regidor i portaveu de Compromís per Mislata ha presentat una moció per instar al Ministeri de Justícia a dotar al jutjat de Mislata dels recursos necessaris per a reduir el temps d’espera en els procediments judicials en matèria de violència de gènere. “La violència masclista és una xacra que hem d’eliminar entre totes i tots, i nou mesos d’espera de mitjana és una xifra escandalosa, encara més quan la mitjana estatal està en 1,7 mesos” ha comentat Javier Gil.

La iniciativa naix del treball realitzat pels senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, el passat mes de setembre al Senat. La resposta que van rebre els senadors a la pregunta plantejada a la Càmera va ser que la durada mitjana dels procediments judicials en matèria de violència de gènere és d’1,7 mesos a l’estat espanyol, mentre que als jutjats de Mislata el temps d’espera arriba als 9 mesos, essent aquest municipi on el temps d’espera és el més elevat de tota la província de València.

És per això que Compromís per Mislata proposa a l’Ajuntament de Mislata que es sume a la iniciativa de Compromís d’igualar les càrregues de treball entre els diferents jutjats i dotar de més recursos el jutjat de Mislata per poder agilitzar els procediments de violència de gènere.

“Lluitar contra la violència de gènere va més enllà de signar pactes i llegir declaracions, s’han de transformar les polítiques i això exigeix reivindicar un finançament i inversions justes que ens dote dels recursos que necessitem per fer un pas més contra la violència masclista” ha opinat Gil.

 

Compromís reclama al ministerio

recursos contra la violencia machista

Javier Gil, regidor y portavoz de Compromís per Mislata ha presentado una moción para instar al Ministerio de Justicia a dotar al juzgado de Mislata de los recursos necesarios para reducir el tiempo de espera en los procedimientos judiciales en materia de violencia de género. “La violencia machista es una lacra que tenemos que eliminar entre todas y todos, y nueve meses de espera de media es una cifra escandalosa, todavía más cuando la media estatal está en 1,7 meses” ha comentado Javier Gil.

La iniciativa nace del trabajo realizado por los senadores de Compromís, Carles Mulet y Jordi Navarrete, el pasado mes de septiembre en el Senado. La respuesta que recibieron los senadores a la pregunta planteada a la Cámara fue que la duración media de los procedimientos judiciales en materia de violencia de género es de 1,7 meses en el estado español, mientras que a los juzgados de Mislata el tiempo de espera llega a los 9 meses, siendo este municipio donde el tiempo de espera es el más elevado de toda la provincia de Valencia.

Es por eso que Compromís per Mislata propone al Ayuntamiento de Mislata que se sumoe a la iniciativa de Compromís de igualar las cargas de trabajo entre los diferentes juzgados y dotar de más recursos el juzgado de Mislata para poder agilizar los procedimientos de violencia de género.

“Luchar contra la violencia de género va más allá de firmar pactos y leer declaraciones, se tienen que transformar las políticas y esto exige reivindicar una financiación e inversiones justas que nos dote de los recursos que necesitamos para dar un paso más contra la violencia machista” ha opinado Gil.

Arxivat en: Ajuntament Mislata, Compromis per Mislata

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *