Compromís per Mislata ha presentat una moció perquè el ple de l’Ajuntament de Mislata inste al Govern Central a realitzar una reforma del sistema de finançament autonòmic, que possibilite a les valencianes i valencians disposar dels recursos suficients per a poder gaudir d’uns serveis públics de qualitat i permeta l’exercici de les competències pròpies.

Sobre aquest tema, “encara cal fer pedagogia”, explica Javier Gil, portaveu de Compromís per Mislata. “Creiem que és important que la gent sàpiga que el dèficit de finançament acumulat des que es van dur a terme les transferències de competències és, almenys, de 12.433 milions d’euros des del 2002 fins al 2013”. Per això, “És molt important que el País Valencià tinga els recursos que li pertanyen per poder realitzar polítiques valentes com les que està fent el govern del Botànic”.

“La manca d’inversions estatals o la paralització del corredor mediterrani són dos exemples del maltractament que les valencianes i valencians patim des de fa molt de temps” ha afegit Gil. “Amb un tracte just pel País Valencià es podrien construir 78 col·legis en aquesta legislatura, per posar només un exemple”.

De fet, si volem posar la lupa al nostre municipi, amb un finançament just podríem executar la xarxa de transport metropolità que pertoca a les mislateres i mislaters. Uns diners per a transport públic que reben a Madrid, Barcelona o Màlaga i que ens deneguen als valencians, el tercer nucli poblacional de l’Estat Espanyol.

Sense un tracte just i diners no es poden fer polítiques valentes, i aquest és l’objectiu que pretén aquesta moció, que dóna suport al manifest “Per un finançament just” que van subscriure 600 entitats valencianes i 300 ajuntaments el mes d’abril del 2016.

 

Compromís per Mislata propone una financiación justa para el País Valenciano

Compromís per Mislata ha presentado una moción para que el pleno del Ayuntamiento de Mislata inste al Gobierno Central a realizar una reforma del sistema de financiación autonómica, que posibilite a las valencianas y valencianos disponer de los recursos suficientes para poder disfrutar de unos servicios públicos de calidad y permita el ejercicio de las competencias propias.

Sobre este tema, “todavía hay que hacer pedagogía”, explica Javier Gil, portavoz de Compromís per Mislata. “Creemos que es importante que la gente sepa que el déficit de financiación acumulada desde que se llevaron a cabo las transferencias de competencias es, al menos, de 12.433 millones de euros desde el 2002 hasta el 2013”. Por eso, “Es muy importante que el País Valenciano tenga los recursos que le pertenecen para poder realizar políticas valientes como las que está realizando el gobierno del Botánico”.

“La falta de inversiones estatales o la paralización del corredor mediterráneo son dos ejemplos del maltrato que las valencianas y valencianos sufrimos desde hace mucho tiempo” ha añadido Gil. “Con un trato justo para el País Valenciano se podrían construir 78 colegios en esta legislatura, por poner sólo un ejemplo”.

De hecho, si queremos poner la lupa en nuestro municipio, con una financiación justa podríamos ejecutar la red de transporte metropolitano que corresponde a las mislateras y mislateros. Un dinero para transporte público que reciben en Madrid, Barcelona o Málaga y que nos deniegan a los valencianos, el tercer núcleo poblacional del Estado Español.

Sin un trato justo y dinero no se pueden hacer políticas valientes, y este es el objetivo que pretende esta moción, que apoya al manifiesto “Por una financiación justa” que subscribieron 600 entidades valencianas y 300 ayuntamientos el mes de abril del 2016.