Compromís per Mislata ha presentat una moció perquè el plenari de l’ajuntament done suport al decret de plurilingüisme que ha preparat la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

Després d’anys d’existència de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV), aquest decret, per fi, desenvolupa aquesta normativa i fa extensible l’ensenyament del valencià a l’alumnat amb la finalitat que l’estudiantat aconseguisca una plena competència en les dues llengües oficials del territori i, a més, d’una estrangera, amb possibilitat que en siguen dues.

Segons Javier Gil, regidor i portaveu de Compromís per Mislata, aquest decret “és una oportunitat perquè els valencians i les valencianes puguem créixer com a poble, i això s’aconsegueix amb una educació potent que oferisca els recursos perquè tothom tinga les mateixes oportunitat en un futur”.

Per altra banda, Gil ha afegit que “mentre que el Partit Popular aplicava decrets de plurilingüisme que no podien ser aplicats perquè estaven massa allunyats de la realitat del País Valencià; la nova conselleria ha elaborat aquest decret amb les universitats i el poble valencià, sent conscients dels recursos humans, materials i monetaris dels quals disposa”.

 

 

 

Compromís per Mislata apoya el nuevo decreto de plurilingüismo de Marzà

 

Compromís per Mislata ha presentado una moción para que el pleno del ayuntamiento apoye el decreto de plurilingüismo que ha preparado la Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte de la Generalitat Valenciana.

Después de años de existencia de la Ley de Uso y Enseñanza del Valenciano (LUEV), este decreto, por fin, desarrolla esta normativa y hace extensible la enseñanza del valenciano al alumnado con la finalidad que el estudiante consiga una plena competencia en las dos lenguas oficiales del territorio y, además, de una extranjera, con la posibilidad que sean dos.

Según Javier Gil, concejal y portavoz de Compromís per Mislata, este decreto “es una oportunidad para que los valencianos y las valencianas puedan crecer como pueblo, y eso se consigue con una educación potente que ofrezca los recursos para que todos y todas tengamos las mismas oportunidades en el futuro”.

Por otro lado, Gil ha añadido que “mientras que el Partido Popular aplicaba decretos de plurilingüismo que no podían ser aplicados porque estaban demasiado alejados de la realidad del País Valencià; la nueva Conselleria ha elaborado este decreto con las universidades y el pueblo valenciano, siendo conscientes de los recursos humanos, materiales y monetarios de los cuales dispone”.