Compromís per Mislata presenta una moció per a donar suport al dia de l’orgull lèsbic, gai, transsexual, bisexual i intersexual amb la intenció que siga adoptada per tots els grups municipals de Mislata i, així, poder fer una declaració institucional.

Javier Gil, regidor de Compromís a l’ajuntament de Mislata, ha declarat que “ara és el moment de deixar de banda els colors partidistes i fer un front comú de suport a les persones LGTBI+ i contra l’assetjament i discriminació que encara hui pateixen aquestes persones”. De fet, ha afegit, que “no es poden tractar atacs com els de Cañizares o l’atemptat d’Orlando com a fets aïllats i per això demanem a tots els grups municipals que adopten els nostres acords per a aconseguir que les diferents maneres d’estimar i de ser no siguen menystingudes per les institucions i la justícia”.

La moció que presenta Compromís per Mislata proposa el potenciament de les mesures educatives en el respecte cap a la diversitat, parant especial atenció a l’educació afectivo-sexual; també s’insta l’Estat espanyol a assegurar el dret a la reproducció assistida de parelles de dones i dones solteres i l’aprovació de la Llei Trans d’àmbit estatal; també contempla que cal seguir donant suport a les associacions LGTBI+, especialment aquelles que incideixen en l’àmbit infantil i juvenil.

Javier Gil assegura que “el municipalisme forma part de l’ADN de Compromís, en tant que és l’organisme que més prop està de les persones. Per això, Compromís treballa des de la Generalitat, Diputació de València i també des dels ajuntaments per tal d’aconseguir la llibertat real de les persones LGTBI+”.

   

Compromís reclama el apoyo de todos los grupos municipales para el día del orgullo LGTBI+

Compromís per Mislata presenta una moción para dar apoyo al día del orgullo lésbico, gay. transexual, bisexual e intersexual con la intención que sea adoptada por todos los grupos municipales de Mislata y, así, poder hacer una declaración institucional.

Javier Gil, concejal de Compromís en el ayuntamiento de Mislata, ha declarado que “ahora es el momento de dejar de lado los colores partidistas y hacer un frente común de apoyo a las personas LGTBI+ y contra el acoso y la discriminación que aún hoy sufren estas personas”. De hecho, ha añadido, que “no se pueden tratar ataques como los de Cañizares o el atentado de Orlando como hechos aislados y por eso pedimos a todos los grupos municipales que adopten nuestros acuerdos para conseguir que las diferentes maneras de amar y ser no sean ignoradas por las instituciones y la justicia”.

La moción que presenta Compromís per Mislata propone la potenciación de las medidas educativas en el respeto a la diversidad, prestando especial atención a la educación afectivo-sexual; también se insta al Estado español a asegurar el derecho a la reproducción asistida a parejas de mujeres o mujeres solteras y la aprobación de la Ley Trans de ámbito estatal; también contempla la necesidad de seguir apoyando el asociacionismo LGTBI+, especialmente los que inciden en el ámbito infantil i juvenil.

Javier Gil asegura que “el municipalismo forma parte del ADN de Compromís, en tanto que es el organismo que más cerca está de las personas. Por eso, Compromís trabaja desde la Generalitat, la Diputación de Valencia y también desde los ayuntamientos para conseguir la libertad real de las personas LGTBI+”.