L’alcalde de Mislata Carlos Fernández Bielsa va tornar ahir a realitzar un espectacle esperpèntic, danyant de nou la imatge dels ciutadans de Mislata, en protagonitzar la inèdita exigència d’un reduït grup de municipis amb alcaldes del PSPV, que l’EMT opere en les seues localitats, però que siguen les arques municipals dels municipis que ara mantenen a l’empresa pública de transport i per tant els seus habitants els qui paguen aqueix servei i no, en el nostre cas, els de Mislata.

Davant aquesta desgavellada i irresponsable petició, que pretén situar als habitants de Mislata com a insolidaris respecte als seus veïns de València i la resta de localitats que si coparticipen del cost de l’EMT, des de Compromís per Mislata manifesten la seua més profund rebuig a l’actitud de Bielsa i li demanen que rectifique en el seu ús partidista de la figura d’alcalde, doncs en situacions com aquesta no representa als mislaters i mislateres.

En Compromís per Mislata, com reflecteix el nostre programa, tenim rotundament clar que per a recuperar les línies de transport EMT (7 i 29) és necessària la realització d’un estudi que comprove quines són les necessitats per a adaptar una xarxa de transport metropolità per a totes les poblacions de l’Horta, que aquesta implantació tindria un cost, i que aqueix cost seria menor com més prompte millor impulsara la Generalitat i la Diputació, més els ajuntaments implicats, la creació de l’Agència Metropolitana de Mobilitat, que abaratiria aquest cost per a cada municipi.

Enfront d’aquesta realitat, la nostra sorpresa ha sigut majúscula en assabentar-nos per premsa d’una reunió on un grup d’alcaldes de l’àrea metropolitana, casualment tots del PSOE, encapçalats per Bielsa han demanat la volta dels autobusos a cost 0, és a dir, que siguen els veïns de València els que paguen i subvencionen amb els seus impostos el transport públic d’aquestes poblacions veïnes. “Bielsa si vol pot actuar com un lladre que acudeix als llocs intentant portar-se les coses sense pagar, però no pot fer-ho en nom ni representació dels mislaters, especialment si roba a gent que són els nostres amics, veïns i familiars de València”, apunta el portaveu municipal de Compromís Javier Gil.

Fins que la Generalitat i la Diputació de València no ajuden econòmicament a aquestes poblacions han de ser els veïns i veïnes que gaudeixen d’aquests serveis els que paguen amb els seus impostos el gaudi dels mateixos fent-ho de manera coparticipativa, solidària i cooperativa.

Cada ajuntament decideix en què gasta el seu pressupost i des de Compromís per Mislata tenim clar que el transport públic ha de ser una prioritat. Ha d’assumir-se de manera solidària per totes les poblacions que gaudeixen d’aquest servei. I no entenem per què Mislata no aporta una partida perquè els veïns i veïnes de Mislata puguen gaudir de l’autobús.

Aquest acte ens porta a pensar si l’objectiu final de Bielsa és la volta dels autobusos o prefereix la confrontació, ja que pensa que amb aquesta pot aconseguir més vots, que segons sembla és l’única cosa que li importa, deixant en un segon pla les necessitats dels veïns i veïnes de Mislata.

Malgrat el succeït, l’oferta de l’EMT segueix oberta a tots els municipis per a operar en els pobles que ho desitgen i reiteren que aquesta pot ser ampliada als bons socials, mitjançant fórmules similars a les quals té concertada amb l’Ajuntament de València. Li demanem a Bielsa que isca de la trinxera i s’aproxime a una negociació real pel bé dels veïns de Mislata.

 

 

Compromís per Mislata pide a Bielsa que deje de enredar y posibilite la llegada de la EMT

 

El alcalde de Mislata Carlos Fernández Bielsa volvió ayer a realizar un espectáculo esperpéntico, dañando de nuevo la imagen de los ciudadanos de Mislata, al protagonizar la inédita exigencia de un reducido grupo de municipios con alcaldes del PSPV, de que la EMT opere en sus localidades, pero que sean las arcas municipales de los municipios que ahora mantienen a la empresa pública de transporte y por tanto sus habitantes quienes paguen ese servicio y no, en el nuestro caso, los de Mislata.

Ante esta descabellada e irresponsable petición, que pretende situar a los habitantes de Mislata como insolidarios respecto a sus vecinos de Valencia y el resto de localidades que si coparticipan del coste de la EMT, desde Compromís per Mislata manifiestan su más profundo rechazo a la actitud de Bielsa y le piden que rectifique en su uso partidista de la figura de alcalde, pues en situaciones como esta no representa a los mislateros y mislateras.

En Compromís per Mislata, como refleja nuestro programa, tenemos rotundamente claro que para recuperar las líneas de transporte EMT (7 i 29) es necesaria la realización de un estudio que viera cuales eran las necesidades para adaptar una red de transporte metropolitano para todas las poblaciones de l’Horta, que esta implantación tendría un coste, y que ese coste sería menor cuanto antes impulsara la Generalitat y la Diputación, más los ayuntamientos implicados, la creación de la Agencia Metropolitana de Movilidad, que abarataría este coste para cada municipio.

Frente a esta realidad, nuestra sorpresa ha sido mayúscula al enterarnos por prensa de una reunión donde un grupo de alcaldes del área metropolitana, casualmente todos del PSOE, encabezados por Bielsa han pedido la vuelta de los autobuses a coste 0, es decir, que sean los vecinos de Valencia los que paguen y subvencionen con sus impuestos el transporte público de estas poblaciones vecinas. “Bielsa si quiere puede actuar como un ladrón que acude a los sitios intentando llevarse las cosas sin pagar, pero no puede hacerlo en nombre ni representación de los mislateros, especialmente si roba a gente que son nuestros amigos, vecinos y familiares de Valencia”, apunta el portavoz municipal de Compromís Javier Gil.

 

Hasta que la Generalitat y la Diputación de Valencia no ayuden económicamente a estas poblaciones han de ser los vecinos y vecinas que disfrutan de estos servicios los que paguen con sus impuestos el disfrute de los mismos haciéndolo de manera coparticipativa, solidaria y cooperativa.

Cada ayuntamiento decide en qué gasta su presupuesto y desde Compromís per Mislata tenemos claro que el transporte público ha de ser una prioridad. Ha de asumirse de manera solidaria por todas las poblaciones que disfrutan de este servicio. Y no entendemos por qué Mislata no aporta una partida para que los vecinos y vecinas de Mislata puedan disfrutar del autobús.

Este acto nos lleva a pensar si el objetivo final de Bielsa es la vuelta de los autobuses o prefiere la confrontación, ya que piensa que con ésta puede conseguir más votos, que por lo visto es lo único que le importa, dejando en un segundo plano las necesidades de los vecinos y vecinas de Mislata.

A pesar de lo sucedido, la oferta de la EMT sigue abierta a todos los municipios para operar en los pueblos que lo deseen y reiteran que ésta puede ser ampliada a los bonos sociales, mediante fórmulas similares a las que tiene concertada con el Ayuntamiento de Valencia. Le pedimos a Bielsa que salga de la trinchera y se aproxime a una negociación real por el bien de los vecinos de Mislata.