Mètodes caciquils o comportament infantil, baix aquestes dues premisses qualifiquem des de Compromís per Mislata el comportament de Bielsa i els seus 13 regidors després de la presentació de la moció pro animalista que van bloquejar en el passat ple de febrer. La seua malvolença cap al nostre col·lectiu i a la voluntat d’un important grup de ciutadans transversal que comença a organitzar-se, li ha portat a utilitzar tècniques covardes i poc ètiques supeditant al fet que es faça una consulta sempre que es realitze en altres poblacions.

Una nova fugida cap a davant per a evitar solucionar un problema que el propi Bielsa ha generat. Després de 20 anys sense Bous al carrer en la població de Mislata, l’actual alcalde, en la campanya de 2011, sent encara candidat, prometia en els diferents mítings realitzats que recuperaria aquest acte de maltractament animal. Una situació que al poc temps va generar una repulsa en una població que ha evolucionat cap al respecte animal, però que Bielsa, després de quatre anys de concentracions no vol veure. Li costa reconèixer que ell mateix va crear aquest problema.

Des de Compromís per Mislata pensem i defensem que les mislateras i els mislaters tenim veu pròpia, i volem decidir sobre el nostre poble, independentment del que es faça en altres municipis. Com Javier Gil, regidor de Compromís per Mislata, va defensar en el ple desenvolupat ahir, “el nostre col·lectiu està en contra del maltracte animal ací, a Alginet, a Albalat, i a la Xina. El que no és de rebut és que vostè – en referència a Bielsa – defense una esmena parlant d’altres pobles per a posar-li una mordassa als seus veïns a Mislata. Ja que ens han votat els veïns i veïnes de Mislata no els de Godella, ni Puçol ni a Meliana”.

El portaveu de Compromís, Javier Gil, en vista que l’equip de govern no anava a retirar l’ofensiva, covarda i poc ètica esmena fent inviable la consulta va decidir abandonar el saló de plens, no sense abans rebre insults per part de la bancada de l’equip de govern, que van demostrar el seu vertader tarannà, propi d’èpoques “caciquiles” a la qual ens acostuma Bielsa des de 2011.

Aquesta situació d’ofensa personal va continuar malgrat no estar present Gil, ja que el regidor del PSOE que va defensar la moció, Ximo Moreno, va atacar a títol personal, com a acte de covardia, la marxa de Javier Gil, i va defensar l’esmena com un suport a la participació ciutadana.

En Compromís per Mislata tenim molt clar que el maltractament animal no es pot votar, s’ha d’eradicar, com qualsevol altre tipus de violència. No obstant açò consideràvem que mesures com la consulta popular serviria per a llevar la bena dels ulls a Bielsa i el seu sèquit dels 13. No permetre una consulta denota la seua covardia transmesa en els insults i en els seus actes. Una llàstima.