Compromís per Mislata ha presentat una moció per què el ple aprove realitzar una consulta popular i que siguen les mislateres i mislaters qui decidisquen la celebració dels bous al carrer a la vila. Ja han sigut molts municipis els que han realitzat entre la seua població aquest tipus de referèndum des de les últimes eleccions municipals. Una consulta que atén a una nova sensibilitat de la població al voltant del maltractament animal.

Al nostre municipi Compromís ha presentat dues vegades, la primera fins i tot per via d’urgència, mocions per eliminar els bous al carrer de la vila. Una vegada més la indefinició del govern de Bielsa, malgrat que alguns dels seus regidors estan totalment en contra d’aquesta exposició al maltractament, ha fet que no es posicionen ni a favor ni en contra, ha fet que les aspiracions de la formació taronja mai apleguen a bon port.

Esperem que un govern que presumeix de voler donar més veu a la ciutadania no s’amague i vote a favor d’aquesta consulta popular” ha comentat Javier Gil, regidor de Compromís per Mislata en l’Ajuntament. “La postura del nostre col·lectiu és prou clara, defensarem, com no pot ser d’altra manera, el NO a la celebració dels bous al carrer. Ho farem per dos motius, el primer, la repulsa total al maltractament animal que es produeix en aquests actes, i la segona, la falta de tradició taurina a Mislata, que va estar suprimida durant 20 anys, i només va retornar al poble de la mà de Bielsa, un fet que fins i tot li fa vergonya a l’alcalde, qui ho amaga escudant-se en altres motius”, explica Gil.

En la moció es demana que la consulta siga al més prompte possible, així en cas d’eixir el NO als bous al carrer no es perjudique cap associació que puga tindre pagades algunes despeses, com va succeir, per exemple a Xirivella, que van suspendre quan les penyes ho tenien tot pagat.

Compromís quiere que sea el pueblo quien elija si hay “Bous al carrer” en Mislata


Compromís per Mislata ha presentado una moción para que el pleno apruebe realizar una consulta popular y que sean las mislateras y mislateros quién decidan la celebración de los “bous al carrer” a la villa. Ya han sido muchos municipios los que han realizado entre su población este tipo de referéndum desde las últimas elecciones municipales. Una consulta que atiende a una nueva sensibilidad de la población sobre el maltrato animal.

En nuestro municipio Compromís ha presentado dos veces, la primera incluso por vía de urgencia, mociones para eliminar los “bous al carrer” de la población. Una vez más la indefinición del gobierno de Bielsa, a pesar de que algunos de sus regidores están totalmente en contra de esta exposición al maltrato, ha hecho que no se posicionen ni a favor ni en contra, ha hecho que las aspiraciones de la formación naranja nunca reúnen a buen puerto.

Esperamos que un gobierno que presume de querer dar más voz a la ciudadanía no se esconda y vote a favor de esta consulta popular” ha comentado Javier Gil, regidor de Compromís per Mislata en el Ayuntamiento. “La postura de nuestro colectivo es bastante clara, defenderemos, como no puede ser de otra manera, el NO a la celebración de los “bous al carrer”. Lo haremos por dos motivos, el primero, la repulsa total al maltrato animal que se produce en estos actos, y la segunda, la falta de tradición taurina en Mislata, que estuvo suprimida durante 20 años, y sólo volvió al pueblo de la mano de Bielsa, un hecho que incluso le da vergüenza al alcalde, quién lo esconde escudándose en otros motivos”, explica Gil.

En la moción se pide que la consulta sea lo antes posible, así en caso de salir el NO a los “bous al carrer” no se perjudique ninguna asociación que pueda tener pagados algunos gastos, como sucedió, por ejemplo en Xirivella, que suspendieron cuando las peñas lo tenían todo pagado.