L’alcalde dels mislaters vol continuar al capdavant als actes de l’església catòlica. Eixe és el titular que traguem després del seu veto a la moció d’aconfessionalitat de les institucions públiques que Compromís va presentar al darrer ple de l’any. En aquesta moció Compromís demanava que l’alcalde i aquells regidors que volgueren anar a actes religiosos ho feren a títol personal i mai en representació del poble.

Javier Gil, regidor de Compromís per Mislata, va presentar la moció al·legant que “defensem, com no pot ser d’altra manera, la llibertat de culte, i aquell que vulga que vaja a un acte religiós, però mai en representació del poble”. Per què acudir amb símbols de representació pública de l’Ajuntament de Mislata representa de manera il·legítima a tota la ciutadania.

A més a més la separació església-estat ha de ser un tret fonamental dels sistemes democràtics moderns. A més a més s’estableix un greuge comparatiu amb la resta de religions que fan els seus actes de culte al Mislata, com fa uns dies els mislaters musulmans, “encara que ja sabem que les minories preocupen no res al senyor Bielsa”

Per últim Gil es lamenta que l’alcalde de Mislata “preferisca presidir misses i processons i no, per exemple, l’entrega de premis de teatre o de literatura breu de Mislata, tant que diu que li agrada i defensa la cultura no estaria de més que evitarà faltar a aquests actes i que no l’hagueren d’excusar”.

 

Bielsa quiere continuar presidiendo las misas

El alcalde de los mislateros quiere continuar al frente a los actos de la iglesia católica. Ese es el titular que saquemos después de su veto a la moción de aconfesionalidad de las instituciones públicas que Compromís presentó en el último pleno del año. En esta moción Compromís pedía que el alcalde y aquellos regidores que quisieron ir a actos religiosos lo hicieran a título personal y nunca en representación del pueblo.

Javier Gil, regidor de Compromís per Mislata, presentó la moción a alegando que “defendemos, como no puede ser de otra manera, la libertad de culto, y aquel que quiera que vaya a un acto religioso, pero nunca en representación del pueblo”. Por qué acudir con símbolos de representación pública del Ayuntamiento de Mislata representa de manera ilegítima a toda la ciudadanía.

Además la separación iglesia-estado tiene que ser un hecho fundamental de los sistemas democráticos modernos. Además se establece un agravio comparativo con el resto de religiones que hacen sus actos de culto en el Mislata, como hace unos días los mislateros musulmanes, “aunque ya sabemos que las minorías preocupan nada al señor Bielsa”.

Por último Gil lamenta que el alcalde de Mislata “prefiera presidir misas y procesiones y no, por ejemplo, la entrega de premios de teatro o de literatura breve de Mislata, tanto que dice que le gusta y defiende la cultura no estaría de más que evitará faltar a estos actos y que no lo tuvieron que excusar”.