El regidor portaveu de Compromís per Mislata, Javier Gil, va tenir ahir la seua primera reunió amb l’alcalde del cap i casal, Joan Ribó, amb l’objectiu de desbloquejar els problemes de transport amb la nostra Vila, en concret la recuperació de les lineas de l’EMT. En esta primera reunió, Javier Gil va voler estar acompanyat pels representants de la Coordinadora veïnal, els qui van acudir a la cita en l’Ajuntament de València.

Javier Gil va comprovar de primera mà la voluntat conciliadora de l’Ajuntament que comparteix fil per randa els 4 objectius marcats en el programa de Compromís en matèria de transport. Que són els següents:

1. Recuperació de l’EMT per a la localitat de Mislata. Proposta que portàvem tant en el nostre programa local, en el punt de “Transports”, com en l’autonòmic. Esta vegada dels autobusos, no ha de repercutir en la mesura del possible en les arques municipals, ja que, és un servei amortitzat. A més s’han d’ampliar horaris i freqüències de pas, i poder actualitzar rutes, ja que les antigues rutes del 7 i 29 no eren competitives en temps, per a competir amb l’ús del transport privat. També cercar la possibilitat de noves rutes, com que arriben a la ciutat de la justícia o nova Fe, que els veïns de Mislata no tenim accés directe a aqueixos llocs amb transport públic.

2. Integració del servei de lloguer de bicicletes i creació d’un carril bici interconnectat tant amb València com amb la seua àrea metropolitana. En el nostre programa portàvem els 2 punts, i en els punts 13 i 16 de l’autonòmic també estan desenvolupats. Potenciant la utilització d’una targeta única per part dels usuaris per a tots els transports públics tant de València, com de la seua àrea metropolitana.

3. Creació d’una entitat metropolitana que integre tots els municipis. Convocar una reunió en la qual participen tots els municipis de l’àrea metropolitana, a realitzar a Mislata, per a poder tractar totes les qüestions referides al tema de transports. I la creació d’una regidoría, o enllaç, en l’ajuntament de València on es pogueren tractar tots aquests temes directament entre València i les poblacions limítrofes, evitant i eliminant passos intermedis que ralenteixen moltes decisions.

4. Contracte programa. Aconseguir que en els pressupostos de l’Estat hi haja una partida per al transport metropolità de València, i que d’esta manera es veja reduït el cost del mateix en la ciutadania, i la despesa que han d’assumir en els seus pressupostos els ajuntaments.

Compromís Joan Ribo

Una vegada finalitzada la reunió i amb la voluntat de realitzar tots els esforços en esta línia de recuperació del Servei, ambdues parts es van emplaçar a una segona reunió, en este cas amb el regidor Giusseppe Grezzi, responsable de mobilitat i futur coordinador de l’EMT. Un primer pas aconseguit per a recuperar el Servei per als mislaters