Compromís per Mislata convertirà a Mislata en una ciutat lliure de maltractament animal. Des de la nostra formació anunciem un pla per a la protecció dels animals en el municipi “és l’hora de donar el pas definitiu perquè, per exemple, no se subvencionén més actes que fomenten la violència contra els animals ni el seu maltractament”, afirma el candidat a l’alcaldia de Mislata, Javier Gil.

El candidat ha afirmat que els espectacles que fomenten la violència contra els animals, com els tristament recuperats pel PSOE, Bous al carrer, eixiràn dels carrers de Mislata amb l’entrada al govern de Compromís. “No donarem un sol euro a este tipus d’iniciatives que es limiten a fomentar comportaments nocius per a la societat, molt lluny de la cultura que ens defineix com a poble, amb associacions que treballen pel foment de tradicions que alimenten un altre tipus de comportaments més ètics”, assevera Javier Gil.

A més de la visualització de les polítiques en pro dels animals amb la desaparició dels Bous al Carrer de Mislata, Compromís plantejarà una altra sèrie de mesures en defensa dels animals. Es fomentaran els espais perquè els propietaris de mascotes puguen disfrutar-ne sense haver de causar molèsties a la resta dels veïns. De la mateixa manera, es llançaran campanyes de conscienciació ciutadana des dels col·legis fins a les residències de majors perquè tots sapiguem que la convivència amb les mascotes implica una sèrie d’obligacions i que, per exemple, la recollida d’excrements de la via és una obligació per els propietaris. Fomentant els bons hàbits no només s’aconseguirà una millor convivència sinó també s’aconseguiran uns carrers més nets i habitables.

Estes accions a les escoles municipals seviran per conscienciar els més petits des d’edats primerenques que els animals també són éssers vius i que mereixen ser tractats amb respecte, un comportament que es traduirà també a les relacions interpersonals. D’altra banda, es treballaran les bondats que implica el fet de conviure amb animals en persones grans o amb malalties degeneratives, mitjançant programes d’aquest estil en els centres de majors del municipi.

Seguint en la línia de ciutat lliure del maltractament animal, Compromís per Mislata ampliarà a les funcions del regidor de Medi Ambient a la figura de Defensor dels Animals, atenent les sol·licituds dels col·lectius animalistes de Mislata i convertint-se en garant de la convivència en el municipi.