Javier Gil, candidat a l’alcaldia de Mislata, juntament amb Carles Galiana, coordinador de Compromís per les Falles i Membre del Consell Rector de Junta Central Fallera, han estat reunits amb les falles de Mislata amb el propòsit de donar a conèixer les línies principals de treball de per part de la formació valencianista.

La reunió ha tingut la intenció de ser un punt de trobada entre el propòsit global que Compromís desitja per evolucionar les  falles com a festa i aprofitar tota la seua projecció social, cultural i turística, i també analitzada en la seua vessant local, on s’han evaluat les necessitats  de les comissions d’un municipi tan proper a València com es Mislata.

En paraules de Javier Gil: “Les falles son part essencial de la nostra identitat com a valencians.  Compromís per Mislata vol ajudar a créixer a les falles del municipi i ficar al seu abast els recursos necessaris per a que la seua activitat cada dia siga més relevant i compromesa amb la cultura i la vila”.

Tant mateix, en esta mateixa reunió, les  propostes que Compromís per Mislata fa per a les falles del municipi son:

  • Creació d’un Servei de dinamització cultural i social que ajude a fer de Mislata un referent cultural. Una eina que done valor a les accions culturals del municipi, salvaguardant la història local, els monuments, les tradicions, la multiculturalitat, la llengua pròpia i l’impuls a les activitats i idees dels joves del municipi. A més, serà un referent d’ajuda en qüestions diverses a les associacions del municipi i a tota la ciutadania, en eines de conscienciació, millora qualitativa i organització Dins d’este servei, les falles tindran un paper essencial.
  • Foment i recursos perquè l’Agrupació de Falles de Mislata tinga un lloc propi de treball i reba ajuda per a consolidar i augmentar a la realització d’activitats pròpies com a ens vertebrador de les falles del municipi.
  • Anàlisi, revisió i planificació efectiva de les subvencions de la festa fallera, per a la seua millora futura.
  • Simplificació dels tràmits necessaris per a les activitats falleres. Agilitat  en els tràmits i  assessorament a les falles davant dels canvis normatius.
  • Establir línies de vinculació i de desenvolupament d’accions participatives cap a la societat i altres àmbits com la solidaritat, on les falles poden ajudar.
  • Donar valor a les activitats vinculades amb la tradició del foc a Mislata com a part essencial de la festa.
  • Potenciar les activitats que fomenten la cultura com a element primordial de la nostra raó de ser i que componen la nostra identitat com a valencians: música, llengua, literatura, cant d`estil, indumentària, tradicions, jocs populars, danses, exposicions, conferències… 
  • Traslladar a l’àmbit de Mislata l’aplicació de les idees globals i propostes que la Coalició Compromís planteja per a la festa. Se cercarà sempre un plantejament lògic i adaptat a les necessitats de les falles del municipi.