Javier Gil, candidat de Compromís per Mislata: “La gran estafa sanitària amb Mislata haurà de ser revertida


Compromís està amb les persones. Així ho ha demostrat en els últims anys amb diferents propostes i preguntes en Les Corts Valencianes transmeses per la diputada i candidata a presidir el Consell, Mònica Oltra, en les quals intervenia una vegada i una altra per a destapar els drpas bruts del PP en l’Àrea de Salut de Manises que tant han afectat als veïns de Mislata, cercant millorar el benestar dels ciutadans. Una defensa a ultrança perquè es complisquen els Pactes que va assumir el PP amb la ciutadania perquè l’Hospital Vázquez Bernabéu es convertira en un “hospital de referència” per als veïns i veïnes de Mislata.


No obstant açò, aquest compromís va ser incomplit quan en lloc d’adscriure-ho a la xarxa de centres sanitaris públics de l’Agència Valenciana de Salut, la Generalitat Valenciana va decidir a l’agost de 2009 integrar-ho en l’àrea de salut corresponent al nou Hospital de Manises, centre de gestió privada, quedant així a la disposició de l’empresa la infraestructura i recursos de l’Hospital Vázquez Bernabéu. Des d’aqueix moment, es produeix el gradual desmantellament dels serveis de l’hospital, l’incompliment dels acords signats amb les entitats veïnals de Mislata, l’abandó de les dependències hospitalàries i retallades progressives en el personal sanitari i metge; arribant-se a l’extrem de no comptar amb personal de seguretat per a la vigilància de les instal·lacions de l’hospital i d’assistir a la població un sol metge de medicina familiar per a atendre les urgències de l’hospital i visites domiciliàries.


El Portaveu municipal de Compromis a Mislata, Javier Gil ha participat activament en el Pacte per la Sanitat i en col·laboració amb el Grup Compromís dels Corts Valencianes ha sol·licitat informació i exigint solucions referent a açò. “No podem ser còmplices de la gran estafa sanitària en la qual ens ha ficat el PP”, declara Gil, en referència a les contínues mentides, excuses i desqualificacions que el govern popular ha referit als veïns de Mislata amb les seues actuacions en el camp sanitari.


És per açò que, per a mostrar l’interès de Compromís en el Benestar de les persones, avui han mantingut una reunió els membres components del “Pacte per la Sanitat de Mislata”, representats per Julián Martínez, el Portaveu de Compromis per Mislata Javier Gil Marín i Mònica Oltra i Jarque com a Portaveu adjunta del Grup Parlamentari de Compromis en Les Corts Valencianes, es comprometen mitjançant la signatura d’este acord a incorporar en el seu projecte sanitari autonòmic les reivindicacions sobre el funcionament de l’antic Hospital Militar Vázquez Bernabéu, amb l’adaptació plena de l’Hospital Vázquez Bernabéu a la planificació que es realitze des de la Consellería de Sanitat, per a una millor prestació dels serveis sanitaris compromesos.


Est acord comportarà que l’antic Hospital Militar Vázquez Bernabeu siga destinat a infraestructura sanitària plenament operativa aprofitant tot el seu potencial per a millorar el servei sanitari de la zona. Així mateix s’adaptaran al nou mapa sanitari a confeccionar que actualitze necessitats, població i infraestructures els acords en el seu moment signats i no complits, de manera que quan Compromís governe, els mislaters i mislateres podran tenir el centre de referència que mereixen.