Compromís per Mislata conclou el procés de primàries amb la elecció de Javier Gil Marín com a candidat a l’alcaldia per part d’esta organització així com els primers llocs de la llista que completarà amb representants de diferents entitats, teixit associatiu i personalitats rellevants de la Vila.
Amb el 100% escrutat dels vots emesos i una participació del 71.15% esta primera elecció directa de candidats ha estat un llarg camí que ha implicat un total de 156 persones ciutadanes de Mislata que finalment s’han inscrit al cens, de les que han participat 111 a la llista i 108 a cap de la mateixa. Javier Gil ha comptat amb el recolzament 66.66%, mentre que Frederic Pla ha  assolit un 29.63% dels vots emesos. El número dos serà ocupat per Carmen Gonzalez Lago. (https://compromis.net/primaries/resultats/locals/114).
El candidat a l’alcaldia Javier Gil Marin, ha llançat un missatge adreçat a la ciutadania agraint la participació i fent una crida a democratitzar la institució gestionant amb respecte i sense prepotència els recursos de l’ajuntament. En este sentit ha indicat que les properes eleccions de maig significaran un gir representatiu en el consistori i Compromís serà part fonamental del mateix.
Així mateix este procés també elegia la candidatura a Les Corts per la circumscripció de València que ha consolidat Mònica Oltra a la presidència de la Generalitat, Enric Morera com a cap de la circumscripció i Isaura Navarro com a primera opció dins de la llista.