pancartes eliminades 
L’alcalde incompleix la normativa que el mateix ha acordat per a després exercir de cacic retirant les pancartes de Compromís

• Compromís per Mislata ha denunciat a Bielsa per l’incompliment de la llei electoral en el municipi 

L’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, qui ha actuat per impulsos i per pors perjudicant conscientment l’accés a la informació als veïns i veïnes de Mislata, ha realitzat una gestió més pròpia d’un cacic provocant que en el municipi no existisca indici algun de campanya electoral. No solament ha reduït a la mínima expressió els espais municipals per a la col·locació de publicitat electoral, sinó que s’ha botat, primer, la normativa de col·locació de pancartes en la via, com a PP i EU, i en segon lloc, ha retirat les pancartes de Compromís situades en els llocs aprovats per la JEZ sense intervenir denúncia ni notificació de la mateixa.

Estes actuacions antidemocràtiques han obligat a Compromís a presentar una denúncia davant la Junta Electoral de València per alternació de les normes bàsiques i fonamentades en els següents termes:

Que en el municipi de MISLATA el dia 2 de maig, d’acord amb els percentatges aprovats per la Junta Electoral de Zona de València, es van distribuir els llocs per a posar cartells, pancartes i banderoles de propaganda electoral, amb la conformitat de totes les forces públiques que signen l’acta. 

Que l’Ajuntament de Mislata ha procedit a eliminar totes les pancartes que Compromís tenia instal·lades correctament atenent a la reserva dels espais electorals abans esmentats i fins i tot altres emplaçades en els voltants del nostre terme però situades a València i a Quart de Poblet el que aclareix la persecució patida.

Que després de comunicació per part de la secretaria de l’ajuntament (en data 13 i 14 de maig) Compromís va procedir a eliminar alguns cartells no col·locats adequadament i va adaptar altra pancarta que creuava un carrer per tal d’evitar el perill del que el consistori alertava en aquesta ocasió i que no s’aplica quan es tracta d’altres esdeveniments, festejos o semblants.

Des de Compromís només podem entendre que esta actuació siga fruit de la por o la desesperació, ja que 2015 està molt a prop i el seu equip de govern no ha demostrat cap capacitat per a governar el municipi de cara als ciutadans. Ha continuat les polítiques de Manuel Corredera sumant la pèrdua de serveis per als ciutadans com la del transport públic i traslladant i ningunejant del panorama polític la que va ser la seua bandera en campanya electoral, la Sanitat.

Des de Compromís lamentem que en lloc de fomentar el debat, el que ha generat  Bielsa és l’intent d’invisivilitzar qualsevol alternativa electoral, adulterant el sentit mateix de la campanya i les nostres propostes. “Hauríem d’estar parlant de solucions als problemes i no de cartells i pancartes”.


Des de Compromís no acceptem eixa política d’impulsos de Bielsa i la denunciem d’igual manera que hem realitzat propostes per a millorar la seua gestió.