Invertir en transport que no connecte amb València i sense una adequació de la Vila a estos vehicles és un greu error al mateix nivell que la recent eliminació de les línies d’EMT
La guerra que mantenen les administracions de Mislata (PSOE) i València (PP) impossibilita una vegada més tindre uns serveis en condicions per als mislaters i mislateres. En este cas el lloguer de bicicletes ‘Mibisi’ naix sense estar adaptat per a poder ser compatibles amb València i la gran majoria de poblacions de la comarca de l’Horta. Així doncs no serà viable i molt probablement el seu ús estiga solament delimitat pels pocs més de 2 quilometres quadrats de terme municipal de la Vila, als quals no s’han fet variacions per a assolir este nou transport.
Compromís per Mislata torna a incidir en que malauradament tampoc existeix un ‘Pla comarcal de mobilitat’ que adapte el transport i en este cas el de les bicis per fer més accessible i rendible el seu ús, així com un conveni amb la resta de transports públics com metro i bus per tindre una xarxa efectiva. De fet, és un greu error que la xarxa de lloguer de bicicletes Mibisi no siga compatible amb la de València. La nombrosa població que cada dia ha d’anar a la capital per raons de treball, estudi o altres veia amb esperança una alternativa a la desaparició de les línies 7 i 29 de l’EMT. Però ara tampoc, esta forma de desplaçament ecològica i barata podrà ser utilitzada molt més enllà del terme. Cal una millor planificació que pense localment però actue de forma global. Cal deixar de pensar en electoralismes i en enfrontaments PP i PSOE que només acaben afectant als veïns i veïnes.
En la vessant econòmica, hem de recordar que la implantació del sistema dotarà de 103 bicicletes repartides en onze bases i costarà 143.000 euros dels que la Conselleria d’Economia, Industria, Turisme i Ocupació, a través de l’Ivace-Energia pagarà el 70% (97.275 euros) la resta anirà a càrrec de Mislata (45.725€).
A més a més, llevat de la despesa econòmica, la incorporació de les bicicletes es pretén incorporar sense un pla de circulació per a l’ús ciclista que garantisca la seguretat vial. A hores d’ara, només hi ha una ordenança que regula la utilització de la via pública que es queda obsoleta amb la implantació de Mibisi.

Per tant, este sistema naix amb totes les dificultats afegides com són la falta d’homologació del sistema, la manca d’una targeta única per a tot tipus de transports, un pla de mobilitat, sense perdre de vista la manca de compatibilitat amb València amb un sistema adient o en el seu defecte un conveni per que no li genere una despesa addicional a l’usuari accedir a “mibisi” i alhora a “valenbisi” Les coses no s’estan fent be a la nostra Vila.