Davant el darrer enfrontament PP-PSOE per la participació ciutadana

Compromís mostra el seu treball al carrer

El govern de Mislata no té ni projecte, ni idees pròpies per tal de mantindre esta àrea de participació ciutadana.
Cada vegada que a l’Alcalde Bielsa li ve al cap una idea, podem preveure que quasi sempre són ocurrències improvisades amb l’únic objectiu d’eixir a la premsa. Ja estem farts de les seues polítiques de culte i impúdic exhibicionisme. Ara sembla que la novetat és reunir-se amb els veïns en una carpa com si fou un Pare Noel qualsevol que oferirà les seues datives a la població. No cal doncs gastar ni un euro la infraestructura tot i que serà la despesa més important en tot l’any d’esta regidoria, que no tenia, fins fa poques setmanes, ni pla d’actuació, ni personal per gestionar-la.
Amb este anunci sols es cerca una mediatització de la política, l’únic que vol és publicitar el gest, fer una política de fotografia i titular, sense acció. A més a més escenifica una vegada més la seua voluntat d’enfrontament amb el PP demostrant que només ix de la seua oficina per a criticar al PP. D’altra banda els populars entren a la gresca sense oferir alternatives ni ara ni quan estaven al govern local.
Des de Compromís, sense llogar una carpa i sense tindre un despatx al Consistori hem eixit al carrer amb la voluntat d’arreplegar les opinions dels veïns. Fent carrer, fent poble, fent veïnat i política de proximitat, amb solucions practiques a problemes reals. Així doncs, hem organitzat xarrades sobre el transport, amb alternatives a l’eliminació de les línies de l’EMT i gestió de transports ecològics i alternatius (com la bicicleta), hem demanat reunions amb el regidor de transport de  l’Ajuntament de València per a tractar de solucionar el tema, hem proposat mesures per a l’estalvi energètic, hem organitzat xarrades per al ajudar al xicotet comerç, hem fet presencia a vora tots els actes del nostre municipi, parlant amb els veïns, recollint les seues opinions tal i com hem reflectit als nostres mitjans en la xarxa. Hem fet política municipal des de sempre, no només ara que s’apropen les eleccions municipals. Hem proposat una sanitat pública amb una gestió diferent de la que ens imposen a Manises, hem demandat uns impostos coherents, sense baixades de pandereta, hem lluitat amb els nostres professionals de l’educació per una escola pública, hem llançat alternatives a una economia que està implicant la desaparició del poder valencià en l’economia, hem denunciat els difícils accessos que encara existeixen a la nostra vila i que diàriament patim milers de mislaters i mislateres, i tantes altres propostes que hem socialitzat per tal de fer-se realitat per que el nostre pobles les necessita i cada vegada amb més urgència.
Per tant, des de Compromís  ens preguntem si demanar les propostes que ara llança el Sr. Bielsa als veïns al carrer significa que fins ara no aplegaven a cap lloc o simplement no eren tingudes en consideració, o pitjor encara, s’han quedat sense idees i/o solucions
Des de Compromís entenem la participació ciutadana com alguna cosa molt més que baixar a fer-li peticions al governant de torn. És crear consells de participació ciutadana, és cedir protagonisme a associacions i col·lectius, és apostar pels pressupostos participatius, és en definitiva, l’empoderament de la societat civil, que els polítics cedeixen el protagonisme deixant que esta avance sense tuteles ni peatges partidistes, i d’això ni Bielsa ni Bronchud, ni PP ni PSOE hi han sentit ni volen sentir parlar.
Mislata, 14 de Gener 2014.

Premsa Compromís per Mislata