El PSOE oblida les propostes de la seua campanya electoral que van ser aprofitades arran la recollida de signatures de la iniciativa legislativa popular (ILP) feta per Compromís


La creació d’un Consell Municipal d’Infancia i Adolescencia per a protegir els drets dels menors no és més que un brindis al sol de l’actual govern de Mislata. Un titular d’una nota de premsa que si de fet és una bona idea, només serveix per a duplicar una oferta que ja es tindría que donar a la Regidoria de Participació Ciutadana.

Així doncs, desenvolupar la Regidoria de Participació Ciutadana i engegar-la seriosament seria suficient per a garantir que els col·lectius de totes les edats i filiacions, així com entitats, organitzacions i associacions puguen tenir un cabuda i un espai vertader on interlocutar amb el govern. En este sentit “donar veu als xiquets i adolescents de Mislata, fer-los partícips de les nostres polítiques d’infància i treballar junts per a afavorir el seu desenvolupament com a ciutadans de ple dret”, com s’indica des d’alcaldia és perfectament compatible sense més duplicats que, augurem, tindran un breu recorregut.

Compromís denuncia que esta nova creació deixa sense atendre problemes reals de la comunitat educativa del municipi com són els barracons, la deterioració de nombroses instal·lacions d’infantil, primària i secundària, falta de menjadors, i una llarga llista de peticions sobre manques que centres públics i les AMPES han demandat sense atenció durant temps, sense oblidar el greu oblit de Mislata en escoles públiques infantils per a atenció de xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys. Més greu encara esta proposta que va ser escoltada per Compromís en les darreres eleccions arrant un iniciativa legislativa popular (ILP), va a ser inclosa en el programa socialista i mai s’ha sabut res més. 

Si es crea un Consell Municipal de la infància, a banda de la Regidoria de Participació Ciutadana és per a actuar de veres amb els més menuts i els seus problemes i dificultats, no per a omplir un titular de premsa.