Crear accessos per a que els vianants guanyen  terreny als vehicles sempre és una bona noticia, fins ahí des de Compromís compartim la necessitat amb l’equip de govern, de fet aplaudim que s’haja aprovat amb molts anys de retard la renovació del carrer Marcos Porta i llindants. Ara bé, cal recordar que estes obres s’han de fer de manera programada i organitzada per a que l’impacte siga el menor.

En concret, en el cas del projecte d’accessibilitat al CEIP Ausiàs March considerem que no s’ha tingut en compte als vianants, ja que el desviament del tràfic obligatòriament pel camí de Favara dirigirà innecessàriament a un augment del mateix per una zona verda com el parc de la canaleta d’afluència massiva de xiquets i esportistes, amb els perills que el tràfic rodat comporta.

Amb esta proposta un trajecte que implique anar de l’ambulatori a l’hospital militar duplicarà el temps a invertir i la distancia a recórrer. El mateix serveix tant per a policia local com per al  servei de la grua municipal.

Compromís proposa una senzilla alternativa alterant el trajecte incorporant un doble sentit al carrer Rigoberta Menchú a l’altura de la Casa d’Andalusia, de manera que queden solucionats els problemes originats apropant distancies i respectant la “peatonalització” programada. D’esta mateixa manera tant els accessos al veïnat com al comerç i demés serveis quedarien intactes i l’impacte seria ínfim respecte del programat.

Des de Compromís entenem que les coses es poden fer d’altra manera, pensat amb tota la ciutadania i compartint sense imposicions dialogant  amb el veïnat i teixit social implicat per tal de consensuar actuacions partint en este cas amb un treball coordinat entre les regidories implicades i concretament des de la Regidoria de Participació Ciutadana.