Compromísdenuncia que en finalitzar el passat 25 de juliol el període de recaptació voluntària de l’impost de bens immobles –IBI-, trobem una indefensió per part de la ciutadania cap a l’administració local en el cobrament d’una taxaque no genera justificant del seu pagament. Este és un dels efectes més perversos de l’eliminació de la notificació domiciliariaque, si be alleuja les despeses originades en la distribució de la informació, determina una desprotecció del contribuent que ha de primar en estos casos.
En este sentit, esta practica estaria vulnerant no solament la secció quarta de Llei General Tributariaque regula drets i garanties de les obligacions tributaries,sinó que també seria contraria a l’Edicte del propi ajuntament de Mislata de 6 de març de 2012 sobre l’Ordenança de Recaptació i Inspeccióque indica “…el que pague un deute tindrà dret a que se li lliure justificant del pagament realitzat…”.
Com que el pagament de qualsevol impost local com ara l’IBIpot representar un problema donat que l’administració no facilita ara cap notificació i ni molt menys cap rebut del seu pagament, en alguns concrets com l’Impost de Circulació podem fins i tot patir sancióper part de les autoritats pertinents (per nor dur damunt còpia del rebut pagat). L’administració local hauria per tant de reconsiderar el cost econòmic que l’emissió de cada còpia de pagament o expedients suposa i eliminar el mateix.
Des de Compromísentenem que s’ha de complir la normativa i per suposat facilitar a la ciutadania qualsevol tràmit amb l’administració acostant-la i facilitant gestions que molt a sovint són farragoses. Hem de possibilitar que la institució siga accessible i transparent i més encara quan es tracta d’impostos.

Per altra banda, cal fer un anàlisi i una revisió urgent de la referència cadastrald’aplicació a Mislata (la darrera és de 2008) ja que les quantitats que es paguen en l’IBI no estan actualitzades a la realitat del preu vigent del sol, sent esta altra més de les promeses incomplides de l’actual govern desmemoriat i del ‘Bielsa Style’.