Els darrers anys de crisi i estafa econòmica han situat el debat de l’organització i participació política de nou al carrer, apropant-lo a les persones i apartant-lo de la concepció tradicional de democràcia partidista que es conformà a la transició. Davant eixos canvis socials, Compromís, escoltant allò que els ciutadans li demanen al carrer, proposarà a la resta del teixit ciutadà la creació d’una alternativa seriosa que puga reconduir el govern municipal cap enllà on els ciutadans ens demanen.

En els temps en que vivim és més necessari que mai aconseguir una unitat d’acció que garantisca els guanys socials producte de dècades de lluita i que ens estan furtant sense cap legitimació democràtica. El treball per consolidar esta alternativa que supere la concepció tradicional de la democràcia bipartidista és la millor manera d’oferir solucions als greus problemes originats.
Lamentablement, ara Mislata és un poble sense projecte i sense direcció per part dels governants municipals, que només han estat eines de transmissió de les polítiques dels mercats i de les estructures de partits com PP i PSOE, que estan corrompudes en la seua concepció i en les seues accions. A Mislata no li han anat gens be trenta anys de majories absolutes socialistes i conservadores, PP i PSOE han sigut part fonamental del procés de destrucció del pacte social, això fa que ells, que son part del problema evidentment no poden ser part de la solució. En estos moments es important que tots aquells que ens oposem a la democràcia segrestada pels mercats que representa el bipartidisme assolim el nostre paper i estem a l’alçada dels esdeveniments.
Així doncs, Compromís llança esta proposta a la població de Mislata amb la voluntat de realitzar un acord que situe els partits al servici i disposició de les demandes ciutadanes i compartir amb aquelles forces que així ho consideren el procés que possibilite la transformació social que els ciutadans demanen. En este sentit des de Compromís començarem els contactes que puguen confirmar el canvi necessari.