L’Ajuntament de Mislata va fer públic en nota de premsa el seu suportal comerç local davant de la liberalització d’horaris imposada en la ciutat veïna de València, vanagloriant-se de la moció aprovada en el ple contra l’esmentada mesura. Curiosament, només s’han enrecordat del comerç local després de l’Acte que des de Compromís per Mislata i amb la col·laboració del sindicat UGT i la nostra regidora a l’Ajuntament de València, Consol Castillo, realitzarem fa unes setmanes al Centre Jove del Mercat. Una demostració més de que des de l’Ajuntament viuen un pas per darrere de la realitat del carrer

Aclarint que, en l’essència, estem a favor de la defensa del comerç local i de proximitat, demandem que des del govern local es faça una política d’acord amb el seu pronunciament a favor de l’esmentat sector comercial. En l’actualitat, les taxes municipals, unides a les múltiples traves burocràtiques, impedixen que molts comerços a Mislata puguen eixir endavant. Cada mes són diverses les famílies que invertixen el seu capital, obtingut després d’un acomiadament, en un negoci i veuen com el procés és molt costós econòmicament i etern pels continuus tràmits, obligant en alguns casos a tancar als pocs mesos d’obrir ofegats pels costos. Una ruïna per als veïns i per al municipi, perquè l’Ajuntament recapta una quantitat però la riquesa no es veu en el dia a dia.
Una estranya política de suport als emprenedors i al xicotet comerç en el nostre municipi quan es trau la cara quan el problema ho genera el Partit Popular, però s’oblida que el PSOE està destrossant el nostre principal teixit productiu amb les pujades d’impostos.
Des de Compromis exigim que s’abaixen les taxes a un nivell que permeta als emprenedors llançar el seu negoci i que vegen Mislata com una ciutat en què instal·lar-se i no fugen com molts casos a ciutats veïnes en què les taxes són irrisòries en comparació amb les imposades per l’Ajuntament de Mislata.