Des de fa uns mesos assistim al desmantellament dels mitjans públics de comunicació de Mislata, sent principalment visible (en este cas, audible) en Mislata Ràdio, emissora pública local amb més de vint anys de trajectòria i pel que han passat nombroses persones de renom i professionals, servint també com a camp formatiu per a estudiants.
Ara per ara l’equip de govern del partit socialista ha iniciat un procés de desfeta d’estos mitjans amb la excusa de que no son rentables i de que es deuen de retallar despeses en moments de crisi, ja que anteriors governs han escurat la butxaca municipal deixant-la sense marge per a la despesa que suposa mantindre un mitjà (l’únic diari) de comunicació local. Eixe discurs “soto vocce” que fa el govern Socialista de Mislata és curiosament el mateix que fa el govern de Mariano Rajoy a l’àmbit de l’estat espanyol. Com a mínim és per fer-se-ho mirar. Des de Compromís no solament no compartim cap de les dos opcions que més enllà de generar austeritat el que fan és abocar-nos a l’austericidi.
Per a Compromís existeixen alternatives que ni tan sols han estat platejades i que des de fa temps els professionals venien indicant. Un inviable marc de recaptació d’ingressos per publicitat ha estat un dels problemes per a la ràdio de Mislata, ja que es totalment inútil i no permet competir amb igualtat dins del mercat, de fet, se’n han perdut moltes possibles inversions publicitàries per no poder ajustar-les a la normativa, feta per persones que no tenen cap capacitació ni coneixements en publicitat ni en mitjans de comunicació.
En este cas no es tracta de la viabilitat d’un dels serveis fonamentals que ja hem vist com estan intentant furtar-nos, però la ràdio pot seguir gestionant-se amb imaginació i formules compartides que possibiliten la seua continuïtat i que supere també el servilisme als per ara rotacionals partits de govern sent un mitjà independent i crític.