Compromís ha presentat una “Moció a favor dels drets animals i en contra del seu maltractament” per tal d’evitar activitats com la que es te prevista de Bous als carrers de Mislata que l’Asociación Cultural Taurina Mislata 10” te programada per als dies 16 a 19 d’agost al solar de l’ Institut del Quint.

Segons ha conegut la coalició, l’equip de govern argumenta no estar en disposició de concedir permisos com els que ocupen ja que s’atorguen a nivell autonòmic, intentant així manipular l’opinió pública ja que la llicència d’ocupació de via pública és concedida per l’àmbit municipal des de l’Ajuntament. Les autoritats han de garantir la seguretat i el respecte i amb este acte no cumplixen cap de les dos. A més no poden inhibir-se de les seues responsabilitats intentant que no li esguiten els problemes derivats. La incoherència institucional del PSPV de Mislata en recolzar este tipus d’activitats per acció u omissió denota un alt grau d’irresponsabilitat i menyspreu cap a la ciutadania i els animals que patixen danys físics i psicològics. A mes s’ha de recordar que el consistori es responsable civil subsidiari últim enfront de qualsevol incident que puga ocórrer.
De confirmar-se estos extrems, Compromís lamentaria que els interessos populistes d”una “festa” oblidada al terme municipal hagen primat per damunt d’altre tipus d’activitats festives, culturals i educatives arrelades a la vila de Mislata.
Per últim, la organització ecologista demanda la retirada d’immediat de qualsevol llicència a tal efecte ja que del contrari resultaria evident el retrocés de l’actual govern municipal, no solament en allò econòmic i social, sinó també amb el que representa un anacronisme que significa comptar amb este tipus “d’espectacle” de maltracte animal durant les festes patronals.