L’ajuntament no s’ha posat en contacte amb la gran majoria d’ampes de Mislata acordant solament amb dos un conveni que ha de facilitar l’adquisició de material escolar per al proper curs escolar 2012-2013
Compromís ha conegut mitjançant les ampes afectades que l’ajuntament i diferents entitats del teixit associatiu de Mislata han arribat a un acord que deixa fora a gran part de l’alumnat de la població.
Segons el conveni signat entre l’ajuntament, l’Associació de Comerciants, Empresaris i Professionals de Mislata, la Caixa Popular-Caixa Rural, S Coop Cto i les Ampes de l’Almassil i Santa Creu es vol fer front a “L’actual situació econòmica que està repercutint negativament en tots els estaments de la societat. La compra de  llibres i material escolar per a la correcta educació dels fills de les  famílies de Mislata suposa una inversió que pot trastocar l’economia de les famílies”.
Compromís denuncia que el assignant per part de l’ajuntament l’alcalde Bielsa no ha estat a l’altura de la negociació en haver exclòs de la mateixa al 90% de la població dels centres d’ensenyament de primaria i secundaria demostrant una falta de preocupació per la totalitat i un menyspreu a la participació ciutadana. En este sentit des de Compromís entenem que els avantatges del conveni que suposadament hauria de gaudir la població queden minvats d’origen ja que la gran majoria d’aportacions possibles han quedat fora. Esperem que els beneficis en la forma de pagament de llibres i material escolar siga extensible a tota la comunitat educativa de Mislata i no solament als centres esmentats.