Les continuades maniobres de distracció practicades per l’equip de govern a l’ajuntament de Mislata han impossibilitat qualsevol negociació amb treballadors i treballadores
Compromís denuncia la falta de propostes per part de l’administració local en generar solucions concretes de consens en la Mesa de negociació General, que ni tant sols ha estat convocada. La proposta inicial ofertada de descomptar part del salari, així com la suspensió de les ajudes sanitàries i socials ha tingut com a alternativa la proposta sindical de suportar les retallades de manera equitativa i assegurar que qui més cobre patisca una major reducció per fer que les nòmines més baixes es vegen menys afectades no s’ha contemplat per l’equip de Bielsa, més ben al contrari s’ha agreujat aportant una nova situació, la retallada del 50% del sou d’interins, que afectarà també al subsidi en cas d’acomiadament.
Les continuades mentides, atacs als drets laborals i deficient gestió de la crisi econòmica no solament van en detriment d’allò assolit durant anys de lluita sinó que significa ja una reducció de serveis en programes municipals com Centres Joves de Mislata, el SEAFI (Servei d’atenció a la família i infància), el PADI (Programa de suport al desenvolupament infantil), el punt de trobada per a assumptes de custodia de xiquets, del PIE (programa d’integració educativa), el programa d’acció socioeducativa i animació a la lectura o l’UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària i Conductes Adictives).
Les retallades mai són les solucions en allò necessari. Ho hem pogut comprovar està setmana passada en vore la eliminació de brigades forestals necessàries que han esdevingut imprescindibles per evitar els incendis i el desastre ecològic sense precedents. Les retallades predicades pels diferents governs de PP i PSOE en educació i sanitat i serveis necessaris en breu esdevindran, si no ho solucionem,  en situacions caòtiques semblants.
Compromís aposta per altres solucions que com indiquen els agents socials han de començar pel diàleg i el consens, sense imposicions.
Compromís per Mislata